Використання електронних технологій у роботі: досвід Ужгородської міськради

Використання електронних технологій у роботі: досвід Ужгородської міськради
Про досвід Ужгородської міської ради із впровадження електронного урядування та елементів смарт-сіті сьогодні на конференції «Сталий розвиток Закарпаття: від стратегії до конкретних дій», яка проходить в Ужгороді в облдержадміністрації, розповіла керуюча справами виконкому міської ради Олена Макара.

 

Загалом на конференції відбулося 5 панельних дискусій на теми: «Розвиток людського та соціального капіталу», «Розвиток транскордонної і міжрегіональної співпраці», «Формування конкурентоспроможності та інноваційності», «Інтегрований розвиток сільських і міських територій», «Принцип сталого розвитку у використанні природних ресурсів». 

Україна приєдналася до світових ініціатив, мета яких – робити діяльність владних структур максимально відкритою та прозорою.  

Зручні у користуванні і доступні через офіційний сайт сервіси "Відкрите місто", "Відкритий бюджет", "Бюджет на карті". Завдяки "Прозорро" можна бачити рух коштів, всі витрати міського бюджету, що і за якою вартістю закуплено, а також економити бюджетні гроші. 

Віднедавна можна онлайн дізнатися, чи погоджено містобудівні умови та обмеження на кожен із об’єктів будівництва, які ведуться в місті. Проводить міська влада й публічні консультації – ужгородці можуть проголосувати за один із варіантів, запропонований фахівцями і результати громадської думки враховуються при прийнятті рішень. 

Ужгородці можуть онлайн спілкуватися з міською владою – подаючи електронне звернення, через сервіс Відкрите місто, Кабінет ужгородця, подати і підтримати проекти Бюджету громадської ініціативи, з використанням цифрового підпису – подати електронну петицію, зареєструвати дитину в школу або садок, отримати адміністративну послугу.

Інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

 

28 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів