Закарпатці мають шанс виграти грант на збереження культурної спадщини

Закарпатці мають шанс виграти грант на збереження культурної спадщини
Від 10 до 200 тис доларів США можна отримати від Посольського фонду США

 

Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві оголошує конкурс «Невеликий грант-2018» ($10,000-$200,000)  на отримання гранту від Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини. Програма має на меті збереження пам’яток культури, музейних експонатів чи колекцій, форм виразу традиційної культури. Дедлайн - 5 грудня 2018 р.

Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві оголошує конкурс «Невеликий грант-2018» на отримання гранту від Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини.

Програма має на меті збереження пам’яток культури, музейних експонатів чи колекцій, форм виразу традиційної культури. У конкурсі можуть брати участь кваліфіковані установи. За визначенням Фонду це зареєстровані неурядові організації, музеї, керівні заклади культури чи подібні інституції, які доведуть, що мають відповідний досвід та можуть керувати проектами збереження культурної спадщини. Фонд не надає грантів комерційним установам та фізичним особам. Фонд надає перевагу проектам, що відповідають вимогам та дотримуються міжнародних стандартів збереження культурної спадщини.

Фонд розглядатиме пропозиції із наступних трьох категорій: 

(А) ПАМ'ЯТКИ КУЛЬТУРИ. Сюди можуть входити (але не обов'язково тільки вони) історичні будівлі, пам’ятки та археологічні об’єкти: • Реставрація історичної будівлі. • Збереження археологічного об’єкта. • Документація щодо пам'яток регіону, складена з метою їх збереження.

(Б) ЕКСПОНАТ ЧИ КОЛЕКЦІЯ ЕКСПОНАТІВ із музею, історичної пам'ятки чи подібної інституції. Сюди можуть входити археологічні та етнографічні об’єкти, картини, скульптури, рукописи та дії, спрямовані на збереження музейних колекцій: • Робота, спрямована на збереження експоната чи колекції експонатів. • Визначення потреб та стратегій, спрямованих на покращання умов збереження колекції. • Інвентаризація колекції з метою збереження та зихисту. • Створення необхідних умов і належного середовища для безпечного зберігання чи показу колекцій. • Спеціальне навчання з питань збереження колекцій і догляду за ними.

(B) ФОРМИ ВИРАЗУ ТРАДИЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ. Сюди можуть входити традиційна музика, танці, корінні мови та ремесла: • Документування та аудіовізуальний запис форм традиційної музики, танцю, корінних мов з метою збереження та широкого розповсюдження. • Підтримка навчання в галузі збереження традиційних мистецтв або ремесел, які перебувають під загрозою зникнення.

Є перелік тих позицій, які Фонд не може підтримати.

ФІНАНСУВАННЯ Мінімальна сума гранту становить 10 тисяч, а максимальна - 200 тисяч доларів США. Фонд не вимагає, але підтримує спів-фінансування та залучення додаткових коштів для виконання проекту.

З деталями конкурсу, аплікаційною формою та іншими умовами можна ознайомитися за посиланням.

 

29 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів