В Ужгороді відбудеться турнір, присвячений пам’яті Володимира Югаса

В Ужгороді відбудеться турнір, присвячений пам’яті Володимира Югаса
У турнірі візьмуть участь 35 команд.

 

30 листопада – 2 грудня, у спорткомплексах “Зінедін” та “Юність” проходитимуть змагання серед дітей 2008 року народження та молодших. Участь у змаганнях візьмуть 35 команд з всієї Україи та ближнього зарубіжжя. Ініціаторами є  Федерація футболу Ужгородського району та Закарпатський благодійний фонд “За майбутнє покоління”. Безпосереднє

проведення та організацією турніру покладається на Федерацію футболу Ужгородського району та судійську колегію затверджену оргкомітетом.

Довідка:

Володимир Васильович Югас (1964 – 2000)

Народився 4 січня 1964 року в Ужгороді. Змалку захопився футболом. У якості другого воротаря пробував свої сили за команди майстрів Ужгорода й Івано-Франківська, але через травми припинив кар’єру гравця. Утім своє майбутнє пов’язував із футболом. Вирішив спробувати себе в ролі тренера або арбітра. У підсумку зупинився на суддівстві. Кар’єру футбольного арбітра розпочав 1989 року. Зарекомендувавши себе в чемпіонатах міста й області, упевнено вийшов на всеукраїнський рівень. З 1994-го року обслуговував матчі у вищій лізі. Відмінно проявив себе арбітром на лінії у «київському» фіналі Кубка України-2000 «Кривбас» – «Динамо». У 1996 році став суддею міжнародної категорії – лайнсменом ФІФА. Отож, крім відповідальних ігор внутрішнього чемпіонату та Кубка країни, регулярно обслуговував міжнародні матчі.  Серйозне ставлення до роботи відкривало перед В.Югасом реальні перспективи обслуговувати матчі Олімпійських ігор і чемпіонатів світу. На жаль, цим намірам не судилося здійснитися: через важку недугу талановитий арбітр пішов із життя, не доживши лише кілька днів до нового, 2001 року, і свого 37-ліття.

 

 

29 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів