Серед рятувальників Закарпаття є й жінки: історія Тетяни Рябчук

Серед рятувальників Закарпаття є й жінки: історія Тетяни Рябчук
Тетяна Рябчук – старша викладачка Навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Закарпаття.

 

Бажання носити офіцерські погони виникло у Тетяни ще в дитинстві. Тож, коли дівчині виповнилося 19 років, вона впевнено пішла призиватись до військової частини Д-0180 Військ цивільної оборони МНС України, де і отримала своє перше звання – рядова. Далі, коли на базі Частини технічної служби Управління МНС України в Закарпатській області та військової частини Д0180 військ Цивільної оборони МНС України було створено Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення, Тетяна перейшла працювати до групи радіаційного та хімічного захисту на посаду старшого хіміка, паралельно здобуваючи освіту психолога.

«Згадую свій перший виїзд, коли у 2010 році мене, ще "зелену", але з повним багажем знань з психології, відправили надавати допомогу родині гірського рятувальника, який загинув під час сходження снігової лавини у Карпатах. Було нелегко, адже бажання допомогти людям, перемагали сумні думки через втрату колеги. Довелось швидко брати себе в руки та опанувати власні емоції, адже моєї турботи потребувала родина, яка втратила люблячого батька та чоловіка», - зауважує Тетяна.

Наразі ж Тетяна навчає мешканців Закарпаття правилам пожежної безпеки, основам цивільного захисту та безпеці життєдіяльності, викладаючи у навчальному пункті АРЗ СП. Особливу увагу викладачка завжди звертає на першу медичну допомогу, бо впевнена, що її має вміти надавати кожна людина. Жінка неодноразово рятувала людей. Останній, через проблеми із здоров’ям, міг захлинутися водою, коли долілиць лежав на вулиці в калюжі. Двоє хлопчаків намагалися допомогти людині, але просто не знали як це правильно зробити і лише шкодили своїми діями постраждалому. Тетяна ж не розгубилася: перевівши чоловіка у стабільне положення, надала йому першу домедичну допомогу й викликала "швидку".

Прес-служба ДСНС України.

 

01 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів