Крадіжки гаманців в Ужгороді: поліція розкрила лише одну справу

Крадіжки гаманців в Ужгороді: поліція розкрила лише одну справу
За останній місяць в Ужгороді почастішали випадки крадіжок гаманців, зокрема, у громадському транспорті. Чи не щодня люди публікують пости у соцмережі Facebook з повідомленням про це і проханням допомогти у пошуку.

 

Ось лише кілька прикладів з ужгородських груп, – пише 0312:

Втім, дописувачі не поспішають звертатися до поліції із відповідними заявами, адже не вірять у те, що гаманець знайдуть – отже, і час свій витрачати на це не варто. У розмові з кореспондентом видання особи, що вирішили залишитися анонімними, зазначають: у поліції такими злочинами займатися не хочуть і одразу налаштовують людей на те, що не варто дуже сподіватися на повернення своїх речей. Нам вдалося знайти підтвердження цьому у соцмережах:

Кореспондент видання надіслав до Головного управління Національної поліції у Закарпатській області інформаційний запит, аби дізнатися, скільки заяв про вкрадені гаманці було подано за останні 3 місяці. За весь період з1 вересня по 21 листопада (день надсилання запиту) до Ужгородського відділку поліції надійшло лише 10 таких заяв. Розкрито було лише 1 справу, 3 кримінальні провадження було закрито. Зазначимо, що найчастіше кримінальні провадження у таких випадках закривають через недостатність доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати (повний перелік приводів для закриття кримінального провадження можна переглянути у статті 284 Кримінального процесуального кодексу України).

Також у поліції повідомили, що з метою недопущення крадіжок було вжито низку заходів: орієнтовано наряди патрульних, націлено їх увагу на перевірку підозрілих осіб, які знаходяться на автобусних зупинках. Працівниками оперативних служб проводиться регулярне відпрацювання автобусних зупинок та маршрутів на предмет виявлення та затримання осіб, імовірно причетних до скоєння таких кримінальних правопорушень. Крім того, проводиться профілактична робота з особами, які раніше притягалися до відповідальності за аналогічні злочини.

Варто також зазначити, що на пости у соцмережах стосовно крадіжки гаманця швидко реагують телефонні аферисти: дзвонять людині і кажуть, буцімто знайшли її гаманець, і повернуть за винагороду. Від людини вимагають спочатку переказати винагороду на картку, а після цього вже – зустрітися і забрати гаманець. Звісно, після того, як гроші відправлено, зв’язатися з аферистом уже неможливо. Правоохоронці радять не йти на поступки таким особам, і у разі, якщо людина справді знайшла ваш гаманець, домовлятися про виплату винагороди безпосередньо при зустрічі.

Джерело 

 

04 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів