Москаль: з наступного року на Закарпатті почнеться будівництво 21-ї сучасної амбулаторії

Москаль: з наступного року на Закарпатті почнеться будівництво 21-ї сучасної амбулаторії
У той же час, за словами голови Закарпатської обласної державної адміністрації, в краї за останні три роки не закрито жодного медичного закладу.

 

"За останні три роки в Закарпатті відкрили вісім пунктів базування екстреної медичної допомоги. А відкриття нових закладів - це нові робочі місця і можливість оперативного надання людині лікарської допомоги", – про це сказав під час засідання Ради регіонального розвитку Закарпатської області її очільник Геннадій Москаль.

Він також наголосив, що додатково відкриті три сателітні відділення програмного гемодіалізу, що значно покращує якість медичної допомоги людям із нирковою недостатністю.

З наступного року на Закарпатті почнеться будівництво 21-ї сучасної амбулаторії в сільській місцевості, які значно покращать якість надання первинної медичної допомоги. Кошти на будівництво амбулаторій виділені з Державного бюджету і вже знаходяться в області. Наразі розробляється проектно-кошторисна документація, окремі проекти вже проходять експертизу. Будівництво деяких амбулаторій почнеться ще до кінця поточного року.

Крім того, заплановано спорудження перинатального центру в обласній клінічній лікарні імені А. Новака. Наступного року буде виготовлено проектно-кошторисну документацію, а саме будівництво здійснюватиметься за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у 2019-2020 рр.

– Важливою є реалізація міжнародного проекту в галузі. У вересні цього року в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» ми підписали грантовий договір на будівництво туберкульозної лікарні на 100 ліжок у Закарпатській області, який передбачає виділення 5 мільйонів 400 тисяч євро, – повідомив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, що під час засідання Ради регіонального розвитку було озвучено ключові напрямки розвитку галузей інфраструктури, транскордонного співробітництва, екології, освіти, спорту, медицини, культури, туризму в області на 2019-2021 рр., інформує прес-центр Закарпатської ОДА.

 

05 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів