Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком" пройде в Ужгороді

Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком" пройде в Ужгороді
8 грудня о 17:00 розпочнеться 7-й Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком". Подія триватиме два дні, 8 та 9 грудня. Виставка триватиме до 6 січня 2019 року.

 

Ця культурна подія презентує сучасний доробок польського кінематографа і вже всьоме відбулася у Львові та Івано-Франківську, де її щоразу тепло й активно сприймає публіка.

Головною метою Перегляду є промоція польського кіномистецтва та забезпечення умов для ближчого контакту з польським кінематографом, підвищення загального рівня знань про культурну спадщину Польщі, а також її історію та сучасні суспільні проблеми.

Впродовж семи Переглядів шанувальники кіно Львова та Івано-Франківська змогли переглянути близько 165 польських художніх, документальних, короткометражних та анімаційних стрічок, переважна більшість яких вийшла на екрани у 2010-2017 рр. На наше запрошення Перегляд відвідали відомі польські актори та режисери – Януш Маєвскі, Ришард Буґайскі, Віктор Зборовскі, Марцін Дороціньскі, Анджей Северин, Соня Бохосєвіч, Адам Вороновіч, Войцєх Пшоняк, Януш Заорскі, Казімєж Качор, Мар’ян Дзєндзєль, Ева Блащик, Ян Кідава-Блоньскі та інші.

7-й Перегляд „Під Високим Замком” вперше розкриє для мешканців та гостей Ужгорода все найкраще, що відбулося останнім часом у польському кіно.

Особливістю 7 Перегляду сучасного польського кіно „Під Високим Замком” є фільм „Тиха ніч”, який здобув велику нагороду „Золоті Леви” на 42 кінофестивалі у Гдині в 2017 році. Фільм цей є поглядом на сучасну Польщу і розкриває сімейні секрети, що супроводжуються діагнозом реальних проблем польської провінції, таких як безробіття найбільш освічених чи еміграція.

До уваги глядачів запропонують також більш емоційні стрічки:

– „План Б” (неділя, 9 грудня, 16:00) – це дрібка комедії, дрібка драми. Історія про кохання, де героїв очікують несподівані ситуації, вносять у Їх життя нову якість, дають надію знайти справжні почуття і щирі відносини.

– „Панічний напад” (неділя, 9 грудня, 18:00) – багатосюжетна оповідь, в якій прості люди потрапляють у вир неочікуваних подій, що радикально змінюють їхнє життя.

Перегляд сучасного польського кіно в Ужгороді супроводжуватиметься культурними подіями, пов’язаними з тематикою кіно:

Виставка „РЕТРОСПЕКЦІЯ 70” (відкриття в суботу, 8 грудня, 18:45) На виставці будуть представлені роботи Яцка Копровіча, який в 70-х роках творив специфічні чорно-білі картини, витримані у сюрреалістичному настрої. Найновіші фотографії замкнулися у циклі „Зміна погоди”. Ці фотографії не були інсценовані, хоча справляють враження ретельно відрежисерованих, неначе героїв картин розставлено у просторі, як акторів на знімальному майданчику. Цикл увінчує імпресія „Єгипет. All Inclusive”, яка підводить нас до розуміння магічного реалізму навколишнього світу. Як зізнався Яцек Копровіч: „Моє життя так склалося, що, з одного боку я був режисером, сценаристом і я ним є до сьогодні, а з другого боку – моїм захопленням була фотографія”.

Виступ „Human Things і польська музика з кінофільмів” (субота, 8 грудня, 19:00) Віртуози джазової музики Пьотр Вилєжол, Макс Муха, Марцін Калетка виконають головним чином класику джазу та популярні речі в новій обробці. Величезний музичний досвід кожного з виконавців забезпечить джаз найвищої якості. В їхньому виконанні гості виступу, зокрема, почують музику з фільмів „Післяобрази”, „Катинь”, „Земля обітована”, „Корчак”, „Польські дороги”, а також композиції з найновішого диска Human Things.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

8 грудня

17:00 – Відкриття ПСПК. Перегляд фільму "Тиха ніч" (2017)

18:45 – відкриття виставки "Ретроспекція 70" Яцека Копровіча

19:00 – джазовий виступ "Human Things і польська музика з кінофільмів"

9 грудня

16:00 – перегляд фільму "План Б" (2018)

18:00 – перегляд фільму "Панічний напад" (2017)

Організатор: Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові.

ВИСТАВКА ТРИВАТИМЕ

08.12.2018 – 06.01.2019

вхід: 30 грн

учні/студенти: 20 грн

Коло Друзів: 20 грн

 

Мистецький центр

“Галерея ІЛЬКО”

Вул. Кошицька, 28, м.Ужгород

 

06 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів