Віртуальна медицина: до чого слід готуватися закарпатцям у новому році?

Віртуальна медицина: до чого слід готуватися закарпатцям у новому році?
У 2019 році в галузі медицини планується чимало новацій.

 

Насамперед, планується запровадження електронних карток пацієнтів. Наразі з паперових карток планується перенести в електронні лише найважливіші дані, зокрема про вакцинацію. Усі нові записи вестимуть лише в електронній формі. Важливо: у картках лікарі кодуватимуть не діагнози, а скарги, симптоми, з якими звернувся пацієнт.

Із квітня заплановано запровадження електронних рецептів. Їх видаватимуть спочатку лише сімейні лікарі. Отримати рецепт за програмою «Доступні ліки» можна буде лише у лікаря, з яким пацієнт підписав декларацію (тобто у сімейного чи педіатра). Цей рецепт потраплятиме в електронну систему. Відтак взяти препарат безкоштовно або ж із частковою оплатою можна буде в аптеці будь-де в Україні, незалежно від регіону. 

Електронними з липня 2019-го планують зробити і направлення від сімейного лікаря до вузьких спеціалістів. Пацієнти зможуть без оплати проходити такі обстеження, як-от: рентген, УЗД, мамографія, ехокардіографія серця та інші у будь-якому медзакладі, який уклав договір з Нацслужбою здоров’я. Взагалі у наступному році пріоритет покладено на реформування вторинної ланки системи охорони здоров’я – того, що нині називаємо поліклініками і стаціонарами.

Інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

 

07 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів