Закарпатці схаменулися - масово вакцинують дітей від кору. Чи є чим?

Закарпатці схаменулися - масово вакцинують дітей від кору. Чи є чим?
Про наявність вакцин інформують закарпатські медики.

 

У Закарпатській області один з найвищих в Україні показників захворюваності на кір, нагадують в управлінні охорони здоров'я Закарпатської ОДА.

Загалом від початку року на кір захворіли 4 147  жителів Закарпаття, з них понад 3,3 тисячі - діти. Головна причина -  низький рівень охоплення щепленнями КПК, зокрема станом на 1 листопада тільки 66 відсотків дітей віком 12 місяців отримали першу дозу вакцини, а планову ревакцинацію в рамках календаря щеплень пройшли тільки 75 відсотків.  

Проте останнім часом, як випливає з інформації управління, закарпатці таки схаменулися: серед дітей віком від 2 років і старше, які в попередні роки з різних причин не не отримали щеплення, на сьогодні вакциновано вже 78 %

Також в управлінні нагадують: Закарпатська область повністю забезпечена вакцинами проти кору: якісні й ефективні вакцини КПК наявні в усіх кабінетах щеплень області.

Загалом станом на 1 листопада в області є близько 60 тисяч доз. Це складає 138% від річної потреби області. Тобто наявної кількості вистачає для планової та посиленої імунізації мешканців у найближчі декілька місяців.

uzhgorod.net.ua

 

07 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів