2018 – найврожайніший книжковий рік для ужгородського історика Сергія Федаки

2018 – найврожайніший книжковий рік для ужгородського історика Сергія Федаки
В Ужгородській книгарні «Кобзар» пройшла акція до Дня святого Миколая «Письменник за прилавком». Торгував цьогорічними новинками і професор кафедри історії України УжНУ, письменник Сергій Федака.

 

За словами професора, 2018 рік став найврожайнішим, бо якщо зазвичай на рік виходять його одна-дві книжки, то цьогоріч аж п’ять. «Це чотири історичні – «Давні цивілізації на території України», «Ми, Федір Корятович, з ласки Божої князь із Мункача», «Історія України в датах і подіях», «Закарпатський театр на порозі ХХІ століття» – та одна художня – «Ковчег над Ужем: Історія Ужгорода в анекдотах і апокрифах». Рік видався екстремальним і спекотним не тільки за метеорологічними прогнозами. Дві з цих книжок мені замовили видавництва: дослідження про Федора Корятовича – видавництво «Карпати», «Історію України…» – київське видавництво «Український пріоритет»», – коментує автор. Таку успішність 2018 року Сергій Федака пояснює метафорично: «Файли давно обертались у комп’ютері, а тепер курчатко проклюнулося і побачило світ».

А задумів у автора ще багато. Прогнозує, що наступного року вийде продовження історії Ужгорода в анекдотах і апокрифах під назвою «Катальпи і маскарони». Видавництво «Український пріоритет» виявило бажання перевидати роман «Карпатський кросворд», а ужгородські видавці замовляють книжку про 100 видатних закарпатців й роман з художнім опрацюванням подій 1944-1945 років або 1918-1919 рр. в Закарпатті.

Іванка Когутич

Медіацентр УжНУ

 

12 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів