Свято наближається: що треба знати про головну новорічну ялинку Закарпаття (ІНФОГРАФІКА)

Свято наближається: що треба знати про головну новорічну ялинку Закарпаття (ІНФОГРАФІКА)
Куди прагнуть всі жителі і гості Ужгорода перед Новим роком? Правильно, на площу Народну! Адже саме тут сконцентроване все життя в цей чарівний час: саме тут панує передноворічна святкова атмосфера. І все це змішується з запалюванням вогнів та ароматом хвої, який витає в повітрі від ошатно прикрашеної ялинки. Навколо ялинки завжди багато людей, і кожен прагне зробити заповітне фото на її тлі.

 

Головний символ Нового року та Різдва знайшли в Ясінянському лісомисливгоспі, в Станиславському лісництві за 250 кілометрів від обласного центру. Виросла ялиночка на сінокосі. 85-річна шпилькова красуня пройшла строгий конкурсний відбір. При виборі лісівниками оцінювався колір, висота та розмах гілок, а ще її стан здоров’я – вона пошкоджена кореневою губкою, а смольові ходи видно навіть неозброєним оком. Висота дерева – 20 метрів, а розмах нижніх гілок – 7 метрів. Вантажили зелену ялинку за допомогою спеціального крана. Усе це зроблено для того, щоб з новорічного атрибута не впала жодна гілочка.

Водночас на площі Народній в Ужгороді вже все підготовлено до того, щоб прикрасити першу ялинку краю. Лісову красуню ужгородці зможуть зустріти вже завтра зранку. Для неї вже заготовлені іграшки і сотні метрів гірлянд. Ялину європейську привезуть на спеціальному автотранспорті працівники Закарпатського обласного управління лісового та мисливсьчкого господарства. А вже 19 грудня ялинка зустрінеться з маленькими глядачами концерту на честь Дня Святого Миколая.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

12 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів