«Євробляхарі» просять закарпатських депутатів звернутися до центральної влади з проханням скасувати ухвалені закони про «євробляхи»

«Євробляхарі» просять закарпатських депутатів звернутися до центральної влади з проханням скасувати ухвалені закони про «євробляхи»
Голова обласної ради Михайло Рівіс почав чергову сесію з того, що запросив представників громадськості висловитися, з якого приводу прийшли.

 

Як зазначив один із представників громадськості, ухвалені закони про «євробляхи» викликали невдоволення і напруження в суспільстві. Він зокрема зазначив: «За розмитнення авто, яке коштує тисячу євро, треба буде заплатити до 3 тисяч. Це нереально.

Після останніх акцій у нас була зустріч з губернатором, який у міру можливостей зробив звернення до Президента, щоб в найкоротші терміни прийняти адекватне рішення. За два дні у ВР був зареєстрований законопроект № 9352, що призупиняє дію тих двох законів і дає три місяці на те, щоб розібратися зі своїми проблемами.

Відповідно, громадськість підготувала звернення до центральної влади і просить депутатів підтримати його, адже при голосуванні попередніх законів було допущено численні порушення.

Представники наголошують, що під час голосування в залі 209 депутатів, а на табло показало 250, це підтвердження факт. Це перша й основна причина визнати ухвалення законів незаконним.

Інша причина – висновки експертів, які стверджують, що цими законами порушені численні норми Конституції України.

Третій важливий факт – проігнорувався висновок Головного юридичного управління при ВР, за яким чітко розписано, чим закони суперечать чинному законодавству і чому не можна голосувати за ті закони.

Тому звертаюся до вас в терміновому порядку звернутися до ВР, до президента, КМУ щоб в найкоротші терміни призупинили ці закони», - заявив представник «євробляхарів».     

Депутати погодилися розглянути питання і голосувати за нього.

uzhgorod.net.ua

 

13 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів