Закарпатські депутати звернуться до РФ з вимогою звільнити моряків?

Закарпатські депутати звернуться до РФ з вимогою звільнити моряків?
Депутати на сесії поки що озвучують звернення. Окремі викликають обурення, окремі - сміх.

 

Звернутися до влади Росії з проханням звільнити моряків, затриманих у Керченській протоці – звернення такого змісту запропонував включити до порядку денного сесії депутат Губаль.

Другим пунктом цього звернення має стати, на його думку, звернутися до консульств сусідніх з Україною країн ЄС «підтримати нашу справу, звернутися до уряду Росії з проханням звільнити моряків».

Також слід, на думку депутата, звернутися до урядовців України та Угорщини, які хочуть втягнути Закарпаття в міжнаціональне протистояння, припинити ці загравання.

Депутати почали обурюватися й сміятися, мовляв, де таке видано, щоб до РФ звертатися? 

На це депутат Русин відповів з натяком: «Ставте на голосування, а депутати хай голосують. Нащо розводити клоунаду».

Москаль додав, що таким чином можна й до Трампа звернутися, й до Меркель…

У підсумку, 35 депутатів підтримали те, щоб розгляд цього звернення включений до порядку денного. Щоправда, під кінець сесії голова обласної ради Михайло Рівіс зазначив, що, за законодавством, обласна рада не має повноважень звертатися до органів влади чужих держав, тільки до своєї. Тож, відповідно, рішення "переграли" і зробили правильним, щоб із Закарпаття і Губаля вся Україна не сміялася: звернення вирішили адресувати Міністерству закордоних справ України з проханням активізуваи роботу в напрямі звільнення українських моряків.

uzhgorod.net.ua

 

13 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів