Чи вдасться повернути будівлю для додаткових місць в ужгородському дитсадку «Ластовічка»?

Чи вдасться повернути будівлю для додаткових місць в ужгородському дитсадку «Ластовічка»?
Депутати Ужгородської міської ради на вчорашній сесії підтримали звернення до Міністерства освіти та науки, щоб повернути будівлю для додаткових місць у дитсадку «Ластовічка».

 

Збудований заводом «Турбогаз» на початку 1990-х років відомчий на той час дитячий навчальний заклад №21 складався з двох однакових корпусів на 240 місць та був з самого початку запроектований як навчальний заклад для дітей. Садок успішно функціонував більше року у двох корпусах. Згодом, у зв’язку з погіршенням демографічної ситуації, 2-й корпус ДНЗ №21 «Ластовічка» передали у користування Інституту інформатики, економіки і права, який в подальшому реорганізувався у Закарпатський державний університет, а згодом був об’єднаний з Ужгородським національним університетом.

На сьогодні будівля належить до комунальної власності територіальної громади Ужгорода та перебуває на балансі Ужгородського національного університету. 

Відповідно до частини 2 статті 70 Закону України "Про вищу освіту", майно закріплюється за державним або комунальним вищим навчальним закладом на праві господарського відання і не може бути предметом застави, а також не підлягає вилученню або передачі у власність юридичним і фізичним особам без згоди засновників вищого навчального закладу та вищого колегіального органу самоврядування вищого навчального закладу, крім випадків, передбачених законодавством.

Приміщення по вул. Марії Заньковецької, 89 не використовуються УжНУ, про що до Ужгородської міської ради надходять численні звернення мешканців мікрорайону. Водночас особливо гостро стоїть питання нестачі місць у дошкільних навчальних закладах цього мікрорайону, оскільки район "Новий" перспективний, в багатоповерхові новобудови заселяються молоді сім’ї, з кожним роком тут народжується все більше діток. В електронній черзі ДНЗ №21 «Ластовічка» зареєстровано чи не найбільше звернень про влаштування діточок до навчального закладу.

Зазначене питання розглянуто на засіданні постійної комісії з питань благоустрою, житлово-комунального господарства та приватизації майна комунальної власності міста Ужгородської міської ради. У результаті обговорення надано висновок про доцільність припинення права оперативного управління УжНУ на вказаний об’єкт по вул. Марії Заньковецької, 89 у зв’язку з їх невикористанням.

З огляду на це Ужгородська міська рада звертається з проханням про надання згоди на вилучення з оперативного управління Державного вищого навчального закладу "Ужгородський національний університет" будівель за адресою: м. Ужгород, вул. Марії Заньковецької, 89.

Прес-служба ужгородської міськради

 

14 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів