Новорічна оренда: ще можна знайти житло подобово

Новорічна оренда: ще можна знайти житло подобово
Порівняно з листопадом, зараз у столиці в 7 разів менше квартир для зйому. Проте Київ став лідером грудня за кількістю вільних об'єктів на свята. Оренда столичного будиночка обійдеться дорожче, ніж поблизу буковельського курорту.

 

Аналітики OLX розповіли, де ще можна встигнути зняти житло напередодні Нового року і скільки це може коштувати.

На Новий рік ще є можливість орендувати більше 11 тисяч об'єктів - повідомляє аналітична служба OLX. Серед них будинки, квартири, кімнати, апартаменти в готелях і базах відпочинку.

Шанувальникам гірських курортів варто поквапитись - попереджають аналітики. З листопада у Закарпатті вільного житла для зйому все менше. Зараз будиночок подобово здають у середньому за 1 170 грн. Найдорожчі будинки області розташувалися на Міжгір'ї - 3 000 грн на добу. Однокімнатна квартира у цій області обійдеться в середньому в 3 рази дешевше - 400 грн за ніч. Найбільше їх в Ужгороді та Мукачеві. Двійки коштують в районі 450-500 грн. Найширший вибір квартир з двома і трьома кімнатами теж в Ужгороді.

В Івано-Франківській області ситуація з подобовою орендою та ж сама - до грудня варіантів менше у порівнянні з минулими місяцями. Найдорожчі будинки знаходяться в Яремче. За даними OLX, одна ніч може обійтися і в 10 000 грн. Друга за вартістю Поляниця. Середня ціна перебування в будинку близько 2 000 грн на добу. Що стосується квартир, найбільше їх в адміністративному центрі, чи то одно-, дво- або трикімнатні. Лідери за кількістю вільних готелів і баз відпочинку - Яремче з номерами за 700 грн подобово в середньому і Яблуниця за 500 грн.

Найбільша кількість пропозицій у грудні з короткострокової оренди в Києві і області. Проте з листопада квартир для зйому стало у 7 разів менше. Зниження кількості торкнулося усіх об'єктів від будинків до кімнат у хостелах. Три найпопулярніших вільних варіанти для новорічних гулянь - однокімнатні та двокімнатні квартири, а також хостели.

Однокімнатна квартира в столиці зараз коштує близько 585 грн. Двійка трохи дорожче - 800 грн. Максимально бюджетним рішенням став хостел - 120 грн на добу з людини. А київська оренда будиночка переплюнула навіть буковельські території. Найдорожчий варіант на OLX - 48 000 грн на добу. Правда, мова йде про елітну садибу та вміститься там цілих 20 людей. У середньому ж будиночок для компанії можна орендувати за 8 600 грн.

Топ 5 областей, де ще можна орендувати житло на Новий рік

  1. Київська
  2. Львівська
  3. Одеська
  4. Харківська
  5. Дніпропетровська

Вільних місць також вистачає у Львівській, Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях. Топ 3 міста Львівського регіону, де орендодавці шукають гостей на пару ночей, - Львів, Трускавець і Моршин. У Львові ще достатньо квартир від 1 до 3 кімнат. Однокімнатна на добу обійдеться у 450 грн. Двокімнатна - вже 650 грн. За трійку в середньому просять 890 грн. До речі, наймачам однокімнатних у Трускавці пропонують на сотню менше. В цілому, львівські квартири, у порівнянні з листопадом, зустрічаються в передноворічний період у 8 разів рідше.

Якщо у зимовий сезон хочеться до моря, ще залишилися вакантні місця в Одеській області. Хоча квартир у порівнянні з осінню стало в 10 разів менше. "Перлина біля моря" увійшла в трійку міст за кількістю вільних об'єктів для подобової оренди. Ціни на квартири розподілилися таким чином: одиничка - 460 грн в середньому, двійка - 600 грн, а трикімнатна вдвічі дорожче - 1200 грн, інформує PR спеціаліст OLX Ukraine & Central Asia Діана Демиденко.

 

 

17 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів