Співпраця УжНУ і мерії Ужгорода: підсумки року і плани на 2019-й

Співпраця УжНУ і мерії Ужгорода: підсумки року і плани на 2019-й
Ужгородський національний університет і Ужгородська міська рада в наступному році розширять спільні проекти, які вперше успішно реалізовані цьогоріч, і запровадять нові цікаві напрями співпраці. Про це керівники структурних підрозділів університету домовилися з партнерами з міськради.

 

Нагадаємо, активна фаза співробітництва між УжНУ і мерією обласного центру розпочалася після підписання Меморандуму про порозуміння та співпрацю між Державним вищим навчальним закладом «Ужгородський національний університет» та Ужгородською міською радою щодо виконання спільних проектів і програм розвитку.

На зустрічі з заступником мера Олександром Білаком і депутатом міськради Миколою Сюськом проректор університету Мирослава Лендьел, керівники Центру інновацій та розвитку Альона Юрчук, відділу міжнародних зв’язків Оксана Свеженцева, Центру сталого розвитку Ганна Мелеганич та Центру гуманітарно-виховної роботи Марія Яцьків проаналізували реалізацію запланованих заходів на 2018 рік і накреслили план дій на наступний рік.

Зокрема, домовлено суттєво збільшити кількість старшокласників ужгородських шкіл, які візьмуть участь у другому Літньому університеті УжНУ. Перший, нагадаємо, успішно пройшов минулого літа.

Також триватиме запроваджена зовсім недавно програма стажування студентів в Ужгородській міськраді «Перший кар’єрний крок». Двічі на рік студенти старших курсів матимуть змогу пройти стажування із перспективою зарахування до кадрового резерву міськради.

Ще одна новація – премія Ужгородського міського голови для обдарованої молоді. За словами Олександра Білака, 3 премії по 10 тисяч гривень уже закладені в бюджет міста на 2019 рік.

З цікавих ідей, запланованих на наступний рік, відзначимо також задум створення особливого студентського простору AuraAcademica. Міська рада підтримуватиме цю ініціативу. А ще – долучиться до проведення у квітні 2019-го Міжнародного консорціуму університетів, на який запросить представників органів місцевого самоврядування з міст-побратимів Ужгорода.

uzhnu.edu.ua

 

18 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів