Спілка підприємців Хустщини не знаходить спільної мови з міською радою

Відбулося виїзне засідання Ужгородського прес-клубу реформ у м. Хуст спільно з Держкомпідприємництва у Закарпатській області. Члени Спілки підприємців Хустщини запросили представників ЗМІ, аби розповісти про проблеми, які виникають у стосунках з міською владою. Журналісти також отримали коментар мера Хуста Михайла Джанди.

 

Приватні підприємці та декілька депутатів Хустської міської ради вирішили звернутися до громадськості через ЗМІ, щоб розповісти про несприяння міської влади у здійсненні місцевими бізнесменами підприємницької діяльності. Так, підприємець Володимир Шимоня запевняє, що уже від серпня виконком міськради не розглядає і не затверджує акт введення в експлуатацію збудованої ним АЗС, хоча законом відведено 15 днів для надання відповіді. Натомість справа стоїть, запрошені на роботу люди не працюють. Підприємець стверджує, що зібрав усі необхідні документи та отримав дозволи і підписи відповідних комісій. Підприємець Імре Людвиг скаржиться, що міський голова не дозволяє йому прибудувати до кінотеатру приміщення для швейного цеху. Наразі цех працює у приміщенні самого кінотеатру, викупленому підприємцем декілька років тому у занедбаному стані. Якщо вдасться добудувати окреме приміщення, то бізнесмен обіцяє відкрити повноцінний кінотеатр, частину обладнання для якого він уже закупив. Підприємець переконує, що виконав усі приписи відповідної комісії, однак міський голова не погоджується виділити йому земельну ділянку поруч із кінотеатром.
Віталій Мордашко, голова Спілки підприємців Хустщини поскаржився, що не може знайти спільної мови із міським головою. „Мер негативно ставиться до підприємців, — каже Віталій Мордашко. — І не йде нам на зустріч. Нещодавно нас зібралося близько 40, однак так і не вдалося обговорити усі питання з мером”. Олександр Маслєєв, голова депутатської комісії з питань підприємництва Хустської міської ради сказав, що координаційна рада при мерії, яка повинна б захищати інтереси підприємців, діє лише на папері. Віталій Лалакулич, колишній начальник юрвідділу міськради стверджує, що мер іде врозріз з державною політикою підприємництва, а в судах сьогодні перебуває на розгляді понад 150 позовів від місцевих підприємців. Підприємців підтримує також депутат міської ради, заступник голови Хустської райдержадміністрації Юрій Бобер. Допомогти вирішити ситуацію обіцяє і голова Держкомпідприємництва у Закарпатській області Олександр Гладовський.
Міський голова Хуста Михайло Джанда прокоментував журналістам кожну скаргу підприємців. Зокрема, підприємець В. Шимоня, за словами мера, боргує перед бюджетом 99 тисяч гривень за попередню автозаправку, що перереєстрована на його дружину. Нову АЗС В. Шимоня, зі слів міського голови, збудував незаконно, без дозволу відповідних органів влади. Тому міська рада просить підприємця погасити попередній борг, а також надати список необхідних для відкриття АЗС документів. Щодо кінотеатру, мер повідомив, що підприємець Людвіг Імре незаконно викупив та приватизував будівлю кінотеатру, порушив зобов’язання не змінювати профіль структури. Міська рада пропонувала підприємцю повернути витрачені на кінотеатр кошти та надати земельну ділянку у місті для будівництва швейного цеху, однак Л. Імре не погоджується. Крім того, він досі не подав проект реконструкції кінотеатру і бажання запустити його в дію, за словами мера, досі виголошується лише усно.
Михайло Джанда коментує: „У Хусті зареєстровано 2455 підприємців і лише з 5-6 людьми виникають проблеми. Усі вони діють не у правовому полі, намагаються обійти закон, сподіваючись на „кришування” та „легкі шляхи”, однак міська влада не збирається закривати на це очі. Більше того, ми відчуваємо, що деякі фіскальні органи „не помічають” зловживань цих підприємців, тому, якщо буде потрібно, ми звернемося з відкритим листом до Президента, Генеральної прокуратури, але забезпечимо для усіх підприємців однакові умови роботи, гарантію дотримання закону”.

 

25 листопада 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів