Усі стаціонарні відділення Ужгородської міської дитячої лікарні – з капітальним ремонтом (ФОТО)

Усі стаціонарні відділення Ужгородської міської дитячої лікарні – з капітальним ремонтом (ФОТО)
Днями завершили роботи на першому поверсі Ужгородської міської дитячої лікарні, тим самим фактично закінчивши оновлення всіх стаціонарних відділень цього медичного закладу. Як провели капітальний ремонт, в яких умовах лікуються маленькі пацієнти сьогодні оглянули голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступники Олександр Білак, Василь Гомонай, Ігор Фартушок, секретар ради Андріана Габор, керуюча справами Олена Макара, депутат обласної ради Андрій Андріїв.

 

Оскільки сьогодні – свято Миколая, гості ще й вручили маленьким пацієнтам солодкі подарунки, побажали швидшого одужання.

За словами Богдана Андріїва, міська влада поставила собі за мету поступово привести до ладу всі відділення дитячої лікарні, адже капітального ремонту заклад не бачив кілька десятків років. Загальна вартість виконаних робіт із капітального ремонту протягом 2016-2018 років – 4 млн. 125тис. грн., 500 тис. грн. також надала Чеська Республіка.

Почали у 2016 році – тоді завдяки співпраці місцевої та центральної влади місто отримало кошти на ремонт відділення захворювань органів дихання на третьому поверсі – 870 тисяч гривень, ще понад 250 тисяч гривень виділили з міського бюджету. Відкрили оновлене відділення на початку минулого, 2017-го року, у тому ж році виділили з міського бюджету 1,9 млн. грн. на ремонт відділення раннього дитинства на 2 поверсі лікарні.

 

Із завершенням капремонту 1 поверху, який проводили цьогоріч і спрямували для цього з міського бюджету понад 1,1 млн. грн., фактично завершено внутрішнє оновлення будівлі. 

Щодо проведених у дитячій лікарні робіт, то загалом, крім власне ремонту та фарбування стін, часткової заміни столярних виробів, повністю замінили й електричну мережу, встановили нові енергоощадні лампи, зробили підвісні стелі, вперше належно облаштували протипожежну сигналізацію, у санвузлах встановили нову сантехніку, підлогу виклали плиткою та зробили наливну із поліуретану, у кожній палаті вже є нові світильники та бактерицидні лампи. Стіни коридорів, окремих приміщень, їдальні розмалювали веселими персонажами казок і мультиків юні художники Ужгорода.

У планах ще – оновити фасад лікарні та провести благоустрій території.

Медики радіють змінам, кажуть, що таких умов – і для пацієнтів, і для персоналу – не було ніколи. Суттєво за останні 3 роки зросло фінансування галузі охорони здоров'я загалом, зокрема для дитячої лікарні закупили чимало обладнання, приліжкові монітори для слідкування за станом дітей, на сьогодні у закладі є всі необхідні медикаменти. За словами головного лікаря Ігоря Рошка, у цьому році на потреби закладу надали близько 30 мільйонів гривень і, крім субвенції з державного бюджету, значна частка коштів – із місцевого бюджету Ужгорода. Міська дитяча лікарня виконує функцію ургентної, надається допомога при всіх невідкладних станах, крім тих, що потребують хірургічного втручання, сюди потрапляють діти від найменших – до 18 років. Скажімо, на сьогодні в стаціонарних відділеннях перебували на лікуванні 108 маленьких пацієнтів.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль відзначив, що кілька років тому дитяча лікарня ще мала цілком «радянський» вигляд, а зараз це – сучасний заклад, такий, як у європейських країнах – сусідах Закарпаття. Геннадій Геннадійович побажав усім діткам швидкого одужання. Міський голова Богдан Андріїв запевнив, що допомога міській дитячій лікарні буде в пріоритеті міської влади і в подальшому.

 

19 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів