Святкова шпаргалка: унікальні прикраси-брошки від ужгородки Анюти Артемюк

Святкова шпаргалка: унікальні прикраси-брошки від ужгородки Анюти Артемюк
У передчутті новорічно-різдвяних свят усі метушаться з пошуком подарунків близьким, друзям та колегам. Тому журналісти Uzhgorod.net.ua підготували серію публікацій "Святкова шпаргалка", у якій розповідаємо про оригінальні подарунки, які стануть удвічі приємнішими, бо виготовлені на Закарпатті. Наступна пропозиція редакції – унікальні прикраси-брошки від Анюти Артемюк з Ужгорода. Коротко розпитуємо майстриню про її вироби.

 

-        Анюто, коли ти почала робити ці незвичайні речі?

- Напевно, десь із липня-серпня, коли звільнилася з попередньої роботи і певний час відпочивала вдома. Якось в один із днів задумалася, що подарувати похресниці на день народження – гроші якось банально, а хотілося, щоб подарунок був оригінальним, сподобався і запам’ятався. Згадала, що колись бачила цікаві брошки, пошукала в Інтернеті вироби і випадково наштовхнулася на майстер-клас із виготовлення таких прикрас. Спробувала – і вийшло!

Читайте також: Святкова шпаргалка закарпатцю: книжка під ялинку

- Важко було з першою брошкою?

- Ні, не важко, якось із першого разу вийшло. Щоправда, з кожним разом зараз уже втілюю нові, складніші задумки, експериментую, використовую нові й нові матеріали тощо.

- Звідки береш ідеї?

- Більшість – із життя. Ось, приміром, одна з перших робіт – єдиноріг, для донечки. Потім зробила собачу лапку для вчительки доньки – вона волонтерка з ГО «Кожен має другий шанс». Десь щось бачу, і якщо мені подобається, то роблю. Але при цьому ніколи не копіюю, завжди привношу щось своє.

Читайте також: Святкова шпаргалка: у подарунок на свята – фотосесія від ужгородки Наталі Павлик

- Як відбувається процес виготовлення самої прикраси?

- Спочатку малюю шаблон на листкові паперу, потім переношу його на фетр, відтак вишиваю все це, оздоблюю різними матеріалами. Насамкінець підклеюю картоном і обшиваю шкірою.  

 - Скільки часу витрачаєш на один виріб?

- На виготовлення брошки йде 1-2 вечори залежно від складності.

Читайте також: Святкова шпаргалка: унікальні прикраси ручної роботи від Адріани Широ

- Що зараз модно – підкажи дівчатам…

- Узагалі подібні прикраси дуже змінюють образ дівчини, вона виглядає чарівною і загадковою. Тому я би радила не боятися експериментувати – грайливе око з віями та пухкенькі губки на комірці пальто викличуть неабиякий інтерес у багатьох. Ще модне зараз пір'я, пташки, каміння. На вибір є багато цікавих речей, головне, уявити, як і з чим одягати.

- Цікаві в тебе парні брошки. Як їх носити?

- Парні брошки можна носити або обидві на одежі (поруч почепити на курточці, пальто чи піджаку), або одну, наприклад, на шапці, іншу - на комірі.

Читайте також: Оригінальний декор, розвиваючі іграшки за Монтессорі та багато цікавинок пропонує до свят ужгородська родина

- Над чим зараз працюєш?

- Над виготовленням подарунків на новорічні свята. Поки що виконую брошки на замовлення, деякі повторюються, але в планах маю багато нових ідей, які буду втілювати вже по закінченні  свят.

- Анюто, як можна купити твої вироби?

- Мене можна знайти в Інстаграм – art_anjuta_jewellery та Фейсбук - Anjuta Art, там можна побачити все, що вже вийшло з моїх рук, а також зв’язатися і, за бажання, замовити.

-        Спасибі за гарну ідею подарунку! Веселих новорічно-різдвяних свят!

uzhgorod.net.ua

 

 

21 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів