В Ужгороді відкрили незвичайну виставку пейзажів (ФОТО)

В Ужгороді відкрили незвичайну виставку пейзажів (ФОТО)
Ужгород і Львів молода художниця Анна-Марія Роман зображує за допомогою кераміки, скла та дроту!

 

У Генеральному консульстві Угорщини в м. Ужгород 18 грудня 2018 року відкрилася персональна виставка робіт молодої художниці Анни-Марії Роман.

Дівчина представила публіці з десяток керамічних панно та 4 графічні роботи. Керамічні твори Анни-Марії цікаві своєю фактурністю та об’ємністю, а графіка вирізняється витонченими лініями та добре пропрацьованою перспективою.

У зображеннях легко впізнаються архітектурні мотиви Львова та Ужгорода, де жила й навчалася художниця.

«Я хотіла показати, дух Європи, що присутній у наших містах: ми часто проходимо повз старі будівлі, сприймаємо їх як буденність, але у цьому є якась особлива магія. Маємо берегти і підтримувати наші архітектурні та культурні пам’ятки, аби зберегти особливу атмосферу цих міст», – зауважує мисткиня.

Техніка виконання панно авторська: тут гармонійно поєднується скло, метал і кераміка. «Працювали з керамікою на заняттях і захотілося її удосконалити й ускладнити. Так, шляхом проб та експериментів і винайшла власну техніку: на керамічній плитці виконаний рисунок із металевого дроту, покритий склом і емалями», – пояснює дівчина.

У представлених графічних творах поєднана акварель та гелева ручка: ці роботи – немов віконця у внутрішні дворики Ужгорода й Львова, куди зазирає допитливий глядач.

Експозицію можна оглянути до 14 січня 2019 року.

Текст: Ксенія Шокіна

Фото: Наталія Павлик

© Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

 

21 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів