Повернути Едварда Чікоша: питання екстрадиції ужгородця з буцигарні підніматимуть на вищому держрівні Єгипту

Повернути Едварда Чікоша: питання екстрадиції ужгородця з буцигарні підніматимуть на вищому держрівні Єгипту
Повернення ув’язненого в Єгипті ужгородця Едварда Чікоша до України обговорювали під час спільної зустрічі делегації Палати представників Арабської Республіки Єгипет із керівництвом Комітету Верховної Ради України у закордонних справах та членами депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з АРЄ.

 

Про це у п’ятницю, 21 грудня, повідомив народний депутат України Роберт Горват, котрий, як відомо, вже понад 4 роки особисто займається питанням звільнення Едварда Чікоша.

 «[…] нам вдалося знайти порозуміння із колегами з Єгипту. Наразі домовились про покращення умов, у яких утримується Едвард. Надалі ж, як запевнили єгипетські парламентарі, вони підніматимуть питання про екстрадицію Едварда на вищому державному рівні вже у себе вдома. Переконаний, досягнуті у Києві домовленості стануть потужним поштовхом для визволення Едварда з неволі. У будь-якому разі, зупинятися до остаточно вирішення цього питання ми не збираємось», - заявив Роберт Горват.

Нагадаємо, Едварда Чікоша, який працював у сфері туристичного бізнесу в Єгипті, затримали єгипетські правоохоронці у жовтні 2011 року. Його звинуватили у контрабанді однієї одиниці зброї та у намірі вчинити масові заворушення в країні, у якій в той час відбувалася революція. Досудову справу Чікоша вела прокуратура держбезпеки, що було порушенням КПК Єгипту. За весь час йому лише двічі надали можливість ознайомитись із матеріалами справи. У березні 2012 року надзвичайний суд Арабської Республіки Єгипет засудив його до 25 років ув’язнення без права апеляції на основі сумнівних показань одного свідка, а також військових офіцерів.

Зауважимо, що Едвард Чікош страждає на хронічне обструктивне легеневе захворювання. А через кліматичні особливості та незадовільні умови тримання у в’язниці у чоловіка відбуваються постійні гострі напади хвороби. Також відомо про підозри на наявність у нього онкологічного захворювання.

Прес-служба народного депутата України Роберта Горват

 

21 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів