Закарпаткам на замітку: секрети догляду за обличчям

Закарпаткам на замітку: секрети догляду за обличчям
Ці поради не варто ігнорувати.

 

Пігментні плями

  • Вітаміни С і Е та антиоксиданти, такі як екстракт елагової кислоти та кісточок винограду, можуть допомогти вам позбутися пігментних плям. Ви можете знайти ці корисні елементи у великій кількості у цитрусових, полуниці, ківі, помідорах та гранатах.
  • Пігментація стає більш помітною, якщо ви проводите багато часу на сонці. Щоб захистити шкіру від ультрафіолетових променів, споживайте їжу, багату антиоксидантами: ягоди, грейпфрути, ананаси, сливи, брюссельську капусту, перець чилі, шпинат та гречку.

Жирна шкіра

Косметика лише тимчасово врятує вас від жирного блиску, тоді як дієта, багата на вітамін А, може значно знизити рівень виробництва жиру. Крім того, така їжа дійсно смачна та проста - манго, морква, яєчний жовток, курага, шпинат та солодка картопля.

  • Ви повинні зменшити споживання їжі з високим глікемічним показником. Їжте менше білого хліба, картоплі та макарон з м'яких сортів пшениці. Ви скоро забудете будь-які проблеми зі шкірою.

Вугрі

  • Найголовніше, що вам потрібно зробити - це їсти більше їжі з поліненасиченими жирними кислотами, які заспокоюють запалення. Простіше кажучи, їжте фрукти, овочі, горіхи, насіння льону, лляне масло, водорості та морепродукти.

Суха шкіра

Підвищуйте концентрацію мононенасичених жирних кислот у вашому раціоні. Вони найкраще засвоюються не тоді, коли ви їсте масло та харчові добавки, а коли ви їсте квасолю, водорості, яйця, сою, авокадо, арахіс та інші види горіхів.

  • Якщо ви не вегетаріанець, постарайтеся регулярно їсти м'ясо та рибу. Найкращі варіанти - лосось, скумбрія та озерна форель.

Зморшки

  • Більше 10 років тому американські дослідники виявили, що антиоксиданти можуть зробити шкіру молодшою. Наприклад, якщо ви їсте їжу, що містить сою, кожен день, ознаки старіння шкіри будуть майже невидимими. Також зменшаться зморшки навколо очей.
  • Дослідження показали, що жителі скандинавських країн майже не мають зморшок, що є результатом хорошого харчування. Шведи їдять багато листових овочів, шпинату, спаржі, селери, баклажанів, часнику та цибулі. Але вони майже не їдять червоного м'яса, цукру, масла, маргарину, молока та інших молочних продуктів.

Темні кола під очима

  • Здайте аналізи на непереносимість їжі. Чекаючи результатів, виключіть з раціону всі потенційно небезпечні продукти - наприклад, продукти, що містять лактозу. До них відносяться молочні продукти, хліб, чіпси, розчинна кава, розчинні супи та штучні підсолоджувачі.
  • Якщо у вас немає алергії на продукти харчування, темні кола можуть бути ознакою зневоднення. Пийте достатньо води і не пийте занадто багато кави.

Ви також повинні включати продукти харчування, що містять залізо. Таке харчування збільшує рівень гемоглобіну. Тому їжте червоне м'ясо, тунець, яєчні жовтки та гречку.

Джерело: UkrMedia.

 

21 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів