Закарпатські футбольні судді підбили підсумки сезону-2018

Закарпатські футбольні судді підбили підсумки сезону-2018
22 грудня в мукачівському Будинку футболу відбулося підбиття підсумків роботи футбольних суддів у сезоні – 2018.

 

За участі голови федерації футболу Закарпаття Івана Дурана, заступника, виконавчого директора ФФЗ Віктора Наскалова та голови суддівського комітету Михайла Митровського відбулося обговорення сезону, що минув та окреслили майбутні перспективи.

Найболючіша проблема, якої торкнулися – це залучення молодих арбітрів, яких у суддівській колегії нашого краю поки що замало. Тож зійшлися на тому, що введуть в обов’язковому порядку залучення четвертого арбітра до складу суддівської бригади на матчі вищої ліги чемпіонату Закарпаття. Саме так проходитимуть своєрідну «обкатку» молоді футбольні рефері, яких до речі активно залучатимуть до роботи самі ж арбітри.

Іван Петрович також висунув на розгляд учасників зібрання німецький досвід поповнення суддівськими кадрами тамтешній футбол. В такому варіанті кожна з команд-учасниць чемпіонату мала б надати одного представника до суддівського комітету. Та цей варіант не знайшов одностайної підтримки. Також обговорювали діяльність «Школи молодого арбітра», оплати суддів та інших технічних питань.

Поділився своїм досвідом і рефері ФІФА Ярослав Козик, який закликав до більш тісної співпраці між собою регіональні суддівські колегії. 

Далі ж голова суддівського комітету Михайло Митровський з нагоди 125-річчя закарпатського футболу вручив подяку арбітру Сергію Дребужану за вагомий внесок у розвиток крайового футболу.

А насамкінець очільник ФФЗ  Іван Дуран привітав усіх із новорічно-різдвяними святами, побажав наснаги, здоровя та закликав працювати над собою й підвищувати свій рівень арбітражу. 

Семен МИХАЙЛИК

 

23 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів