"Закарпаттяобленерго" обіцяє преміювати за викриття крадіжок

Промисловість області споживає лише 15,79 % електроенергії, тоді як населення — утричі більше. Тому працівникам ВАТ "Закарпаттяобленерго" треба збирати плату за "електрику" крихтами.

 

І хоча останнім часом відсоток оплати значно зріс (91% за 10 місяців ц.р. до 86,2% за той же період 2004), на зустрічі з журналістами голова правління-генеральний директор Василь Ковач просив нагадувати людям, що за спожиту електроенергію треба платити. Протягом місяця для цього обленерго планує змінити порядок розрахунків. Поки що менеджери ВАТ не знають, що саме це має бути, бо й квитанції, які щомісяця розносять громадянам, і розрахункові книжки не дають бажаного ефекту. Хоча, запевнив пан Ковач, усім, хто хоче платити як і багато років тому за розрахунковими книжками, у РЕМ відмовити не мають права.

Закарпатські енергетики господарюють непогано — у цьому році за 10 місяців вийшли на прибуток 2, 6 млн. грн., на розвиток використали 29 млн. грн., середня зарплата у 2700 працівників значно вища ніж по області і майже щомісяця зростає.

Але показники могли б бути ще кращими, якби електроенергію не крали. Так, на Ужгородщині, за словами Ковача, у деяких ромських житлах хромовими спіралями обплутують стіни аби грітися взимку. Навіть бюджетні організації, яким доводять кошти за лімітом, намагаються "зекономити електроенергію", призупиняючи роботу лічильників, або й відмотуючи їх у зворотний бік. "Закарпаттяобленерго" у цьому році вимкнуло від постачання 24,2 тис. фізичних осіб і 3 тис. юридичних. Подано 221 позов до суду на юридичних осіб на 11 млн. грн.

Аби менше крали, Ковач пропонує телефонувати за "телефоном довіри" 619882 і повідомляти про сусідів, які тягнуть електрику поза лічильником. Той, хто надасть таку інформацію, отримає 30% від суми нарахованих платежів. Щоправда, здебільшого "стукають" аноніми. Очищають, за словами Ковача, енергетики і власні ряди, навіть створили внутрішню службу безпеки.

А щодо підвищення тарифів, то гендиректор обленерго каже, що такі чутки ширяться, але це вб’є і саму компанію, бо люди платитимуть ще менше.

РІО

 

26 листопада 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2005-11-28 / 16:11:00


    >середня зарплата у 2700 працівників значно вища ніж по області і майже щомісяця зростає.

    Це ж треба було таке придумати :)
    Тут ключове слово "майже" (від слова "мабуть") або значна частина працівників (навыть в управлінні) не належить до тих 2700.

  2. 2005-11-26 / 12:36:00

    Молодцы, умно придумали