Резонансну справу розкрито: Поліція знайшла нападника, який облив ужгородця кислотою

Резонансну справу розкрито: Поліція знайшла нападника, який облив ужгородця кислотою
Працівники обласного управління карного розшуку разом з працівниками слідчого управління ГУНП в Закарпатській області встановили особу чоловіка, який підозрюється в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження жителю Ужгорода. За процесуального керівництва прокуратури області фігуранту справи повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

 

У січні цього року в Ужгороді, біля одного з кафе на вулиці 8 Березня, було скоєно резонансний злочин – невідома особа облила кислотою 27-річного ужгородця. Потерпілий зазнав серйозних ушкоджень обличчя, частково втратив зір. Йому було зроблено кілька операцій. 

Поліція відразу ж розпочала за даним фактом кримінальне провадження за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження). Розкрити цей резонансний злочин «за гарячими слідами» не вдалося, проте пошук нападника  не припинявся ні на мить. 

Учора, 26 грудня, працівники відділу з розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоровя особи, слідчого управління ГУНП в Закарпатській області, спільно з оперативниками обласного карного розшуку розкрили даний злочин. 

У заподіянні тяжкого тілесного ушкодження ужгородцю підозрюється 20-річний уродженець Тячівського району, який навчається в Ужгороді. Через ревнощі юнак вирішив поквитатися зі своїм уявним «суперником». План злочину добре продумав. У мережі Інтернет він придбав сульфатну кислоту. Далі запросив на зустріч потерпілого, назвавшись клієнтом, який потребує страховки. Коли жертва прийшла близько 21-ї години 25 січня в обумовлене місце до кафе на вул.8 Березня, нападник підбіг на вулиці й плеснув юнаку в обличчя кислотою з банки, після чого втік. 

Майже рік поліція розшукувала нападника. І ось нарешті його особу встановлено. Слідчі спеціалізованого відділу слідчого управління поліції області, за процесуального керівництва прокуратури Закарпаття, повідомили 20-річному фігуранту справи про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження). За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Вирішується питання про обрання фігуранту справи міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування у справі.     

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

27 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів