Щоб Ужгород не залишився без водопостачання, в міськраді приймали важливе рішення

Щоб Ужгород не залишився без водопостачання, в міськраді приймали важливе рішення
Позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) сьогодні провели в міській раді щоб Ужгород не залишився без водопостачання.

 

З початку наступного року в Україні починає діяти законодавство про вільний ринок електроенергії, відтак ПрАТ «Закарпаттяобленерго» втрачає ліцензію на енергопостачання, її матиме лише новостворена компанія «Закарпаттяенергозбут». Комунальне підприємство «Водоканал м.Ужгород» для роботи в нових умовах завчасно, у жовтні, як визначено нормативними документами, подало документи на тендерну процедуру для підписання згодом договору з новим постачальником. Проте призначені на 20 грудня торги не відбулися – на них не з’явився жоден учасник.

Наступна тендерна процедура відбудеться 26 лютого, прийом пропозицій до участі в ній триває до 21 січня. Визначена урядом новостворена структура «Укрінтеренерго» ще повноцінно не запрацювала, один із енергопостачальників може надавати електроенергію, але на 40% дорожче існуючих цін та на умовах 100% передоплати на 2 місяці.

Щоб ужгородський водоканал не залишився без електропостачання, а місто без води, сьогодні члени комісії ТЕБ та НС погодили комунальному підприємству «Водоканал м.Ужгород» укладення договору з постачання електричної енергії за результатами проведеної переговорної процедури з енергопостачальною компанією до кінця лютого 2019 року, тобто до завершення тендерних процедур із закупівлі енергопостачання на 2019 рік.

За словами доповідача – директора ужгородського водоканалу Станіслава Карташова, аналогічна ситуація виникла і в інших споживачів електроенергії, зокрема, рішення про погодження дозволити водоканалам проводити переговорну процедуру прийняли міськради Львова та Тернополя.

Члени виконкому Ужгородської міської ради додатково внесли це питання до порядку денного сьогоднішнього чергового засідання і підтримали надання дозволу водоканалу.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

27 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів