В Ужгороді волонтери провели Різдвяний обід з ромськими сім’ями

В Ужгороді волонтери провели Різдвяний обід з ромськими сім’ями
В Ужгороді волонтери руху "Молодь за мир" провели Різдвяний обід з ромськими родинами.

 

Організація запросила більше 70 людей: дорослих і дітей на святковий обід у кафе. Свято відбулося 25-го грудня.

“Діти чекають цього свята кожного року. В їхньому дитинстві мало святкових моментів і це один із них. І важливо, що цей обід не "для" ромських сімей, а "з" ними: ми сидимо разом за одним столом”, - говорить учасник МЗМ Євген Савватєєв, один із організаторів Різдвяного обіду.

Волонтери познайомилися з ромськими сім'ями в Києві в 2012-му році. Приїздять до Ужгорода святкувати разом Різдво вже вчетверте.

Щоб зібрати подарунки, рух “Молодь за мир” провів у соцмережах проект "Таємний санта". До нього долучилося більше 2,5 тисяч людей. 

Рух “Молодь за мир” виник всередині Спільноти Святого Егідія. Спільнота виникла у 1968-му році у Римі. В Україні з'явилася в 1991-му. Організація відома своєю роботою для бездомних, літніх людей, хворих, боротьбою зі СНІДом в Африці.  

"Всі мають право не залишатись самотніми як під час Різдва, так і під час кожного дня свого життя: всі мають право на радість, всі мають право на майбутнє... Це стосується тих країн і тих народів, які ще досі переживають драму війни і насильства. Нехай мир буде майбутнім для всіх. Це побажання зі Спільноти святого Егідія: всім Різдва радості, Різдва миру, Різдва, на якому буде місце для всіх", - сказав президент Спільноти святого Егідія Марко Імпальяццо.

Різдвяні обіди та святкування з бідними Спільнота та МЗМ проведуть в Києві, Львові, Івано-Франківську, Харкові та Одесі. 

uzhgorod.net.ua

 

27 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів