Науковці УжНУ про те, з чим асоціюють Новий рік та які його атрибути

Науковці УжНУ про те, з чим асоціюють Новий рік та які його атрибути
Особлива пора, коли на обличчях більше усмішок, у душах – добра, а в житті – казки. Із чим асоціюється Новий рік та який його неодмінний атрибут, – Медіацентр цікавився у викладачів та керівництва університету.

 

Володимир Смоланка

Володимир Смоланка

Ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка: «Для мене головний атрибут Нового року – це хороший настрій. Дуже важливо мислити позитивно, і так само сприймати світ. Ну а саме свято асоціюється з новими мріями, планами, завданнями».

Мирослава Лендьел

Мирослава Лендьел

Проректор з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел: «Ялинка, добрий настрій, приємна компанія, в ідеалі – сніг – мої асоціації з Новим роком саме такі. Вони, власне, і є головними атрибутами свята, роблять його особливим і теплим».

Галина Шумицька

Галина Шумицька

Декан філологічного факультету Галина Шумицька: «Як на мене, головні атрибути Нового року – шампанське, мандарини і добрий настрій. Це перші асоціації, що виникають при думці про це свято. У мене тривалий час була мрія зустріти Новий рік десь у подорожі. Сподіваюся, вдасться втілити і її».

Мар'яна Попик

Мар’яна Попик

Викладач факультету туризму та МК Мар’яна Попик: «Новий рік асоціюється з атмосферою радості, сімейним затишком, подарунками під ялинкою. Символізує початок чогось нового! Люблю складати собі план на прийдешній рік і розділяю час на «до» та «після» нового року».

Юрій Славік

Юрій Славік

Викладач факультету історії та міжнародних відносин Юрій Славік: «Новий рік для мене – це передусім святкова атмосфера, коло хороших людей і певний підсумок виконаного й накреслення нових цілей. Серед атрибутів, мабуть, як і у всіх, – ялинка, казкові персонажі та вихідні ????».

Інна Туряниця

Інна Туряниця

Викладач Українсько-угорського навчально-наукового інституту Інна Туряниця: «З дитинства для мене Новий рік асоціювався з ялинкою і подарунками. Не можу сказати, що асоціації змінилися. Щоправда, тепер ще плюсую до них вирішення всіх справ. А також замість традиційних сподівань на кращу долю – побажання собі ж успіхів у реалізації наміченого. Головне для мене в цьому святі – зустріти його у родинному колі».

Михайло Повідайчик

Михайло Повідайчик

Декан математичного факультету Михайло Повідайчик: «Я сам із гірського села, а тому перші асоціації, що виникають при думці про Новий рік, – це сніг і ялинка. Для мене воно –тепле, сімейне свято. І невід’ємними при відзначенні є добрий настрій та оточення найближчих».

Людмила Коваль

Людмила Коваль

Викладач факультету туризму та МК Людмила Коваль: «Передчуття свята краще за саме свято ?. Тому Новий рік у мене асоціюється з підготовкою подарунків, казками, здійсненням бажань. Мені подобається іспанська традиція загадувати 12 бажань у новорічну ніч, коли треба з’їсти 12 виноградин з кожним ударом годинника. Атрибути свята – прикраси, зроблені власноруч, для оздоблення ялинки. Щороку їх поповнюємо. Дуже подобаються скандинавські мотиви, витинанками, сніжинками прикрашаємо оселю та вікна. А незмінними лишаються мандарини, бенгальські вогні та ялинкові гірлянди».

Хай із чим би у вас асоціювалося це свято, нехай 2019-й буде класним, веселим і насиченим! Любіть, дружіть, знайомтеся і подорожуйте. З Новим роком, УжНУ!

Ксенія Шокіна

 

01 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів