Відтепер ужгородці визначитимуть назви вулиць міста

Відтепер ужгородці визначитимуть назви вулиць міста
Ужгородська міська рада запрошує взяти участь у публічних консультаціях.

 

На офіційному сайті міськради створено рубрику http://rada-uzhgorod.gov.ua/publichni-konsultatsiyi/, де від сьогодні і до 20 січня можна обрати із запропонованих варіантів.Зокрема: Чи доцільно перейменовувати вулицю Перемоги на вулицю Капушанську?

Також просять поради щодо вирішення ще одного питання. У рамках декомунізації вулиць, названих на честь діячів комуністичного режиму, розпорядженням голови Закарпатської ОДА у 2016 році вулиця Івана Туряниці була перейменована на вулицю Кароя Мейсароша (20.07.1821 - 02.02.1890 рр., відомий ужгородський юрист-публіцист, автор першої історії Ужгорода, більше – тут https://bit.ly/2QYee7K).

Родичі Кароя Мейсароша вважають, що пам'ять першого автора докладного видання з історії міста (1861 р.) та Історії русинів Угорщини (1850 р.) гідна вшановування у назві вулиці в Ужгороді. Разом із тим, на нинішній вулиці Кароя Мейсароша знаходиться майстерня-музей та будинок художника Антона Кашшая (24.01.1921 - 31.12.1991 рр., ужгородський живописець, народний художник України, більше тут – https://bit.ly/2QasC7P), там досі живе його родина. Родичі та вихованці майстра хочуть, щоб тільки ця вулиця носила його ім'я. Відзначимо, що у місті наразі є вулиця, названа на честь Антона Кашшая (в районі "Нової лінії").

Принагідно відзначимо, що зміна назв вулиць не тягне за собою необхідності будь-яких реєстраційних дій для громадян, які мешкають на таких вулицях міста, чи щодо їхнього нерухомого майна.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

02 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів