Закарпаткам на замітку: як правильно догляди за волоссям та шкірою голови

Закарпаткам на замітку: як правильно догляди за волоссям та шкірою голови
Унікальні поради, про які ви, можливо, не здогадувалися.

 

Чи можна мити голову щодня

Шкіру голови необхідно очищувати по мірі необхідності (залежить від типу волосся). Перерва в один-два дні поліпшить стан волосяної цибулини. Підберіть спеціальний шампунь, який призначений для щоденного використання. У такому продукті має бути мінімум "агресивних" компонентів. Зверніть увагу на рівень pH. 

Скільки разів наносити шампунь

Давайте розберемо всі нюанси. Якщо ви робили укладку з різними стайлінг-засобами, тоді вам знадобиться подвійна "доза" шампуню, щоб ретельно промити шкіру голови. Безсульфатний засіб краще залишити на інший день (погано вимиває). При щоденному митті голови - достатньо одного нанесення.

Температурний режим

Дуже важливо дотримуватися температурного режиму води. Гаряча вода активізує роботу сальних залоз. Тому волосся буде швидше втрачати об'єм. 

Чи потрібно використовувати бальзам або кондиціонер

Шампунь очищає волосся від забруднень, а бальзам і кондиціонер робить його шовковистим (закриває лусочки волосяної цибулини). Не потрібно наносити багато засобу, щоб уникнути обважнення.

Як правильно мити голову

Одна зі значних помилок - наливати шампунь відразу на голову. Для початку візьміть трохи засобу і збийте в долоньках до піни. Легкими рухами масажуйте шкіру голови, а потім пройдіться по всій довжині. Не потрібно терти і розтирати до скрипу волосся. Це буде пересушувати і травмувати кутикулу.

Джерело: Укр Медіа

 

02 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів