"У нас більше хворих від кору, ніж травмованих під час бойових дій", – Уляна Супрун

"У нас більше хворих від кору, ніж травмованих під час бойових дій", – Уляна Супрун
Сьогодні до Ужгорода приїхала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Саме зараз триває зустріч Супрун із місцевими ЗМІ. Про пріоритетні питання Міністерства охорони здоров'я у 2019 році чули журналісти Uzhgorod.net.ua.

 

Наразі в пріоритеті – питання щеплення, адже воно загрожує національній безпеці. Рівень вакцинації надзвичайно низький і спалах кору наглядно це довів. Тому невдовзі в країні почнуть спецоперацію з вакцинації дітей.

"Ми закуповуємо комбіновані вакцини від бельгійського і американського виробників через ЮНІСЕФ. На Закарпатті є залишки, які покривають і плановий, і позаплановий показник, – зауважує пані Супрун. – Вчора були у Львівській області, де починали спецоперацію вакцинації серед дітей, які не були вакциновані протягом 10-15 років із різних причин. Надалі будуть їздити мобільні бригади і за згодою батьків вакцинувати дітей, які не отримали щеплень".

Мобільні бригади для вакцинації їздитимуть від школи до школи. Починатимуть із Львівщини та Франківщини, згодом – Закарпаття.

Як зауважила в.о. міністра охорони здоров'я, за останні півтора року від кору померло 22 людей і 54 тисячі людей захворіли.

"За 5 років війни було травмовано 50 тисяч людей, у нас більше хворих від кору, ніж травмованих під час бойових дій. Тому це питання національної безпеки. Кір не лікується, можна себе тільки убезпечити", – наголосила Супрун.

"Ваша область дотична до європейських країн, ви часто виїжджаєте в ЄС. Україна в Європі є та країна, яка має найбільше захворювання на кір. У Польщі є випадки хвороби, яку привезли наі заробітчани. І вже звучить з боку ЄС тривога з цього приводу і побоювання, що напевно дарма дали безвіз нам. Віруси не бачать кордонів. Тому надзвичайно важливою є вакцинація".

Uzhgorod.net.ua

 

04 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів