Супрун в Ужгороді: "Підписуйте договори з лікарями – це означає підвищення фінансування для амбулаторії та збільшення зарплат лікарів"

Супрун в Ужгороді: "Підписуйте договори з лікарями – це означає підвищення фінансування для амбулаторії та збільшення зарплат лікарів"
На Закарпатті є гарні приклади роботи у рамках реформи системи надання медичних послуг в Україні. Про це сьогодні на брифінгу сказала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

«Ось приклад: щомісяця в Мукачеві спрямовувалося на первинну ланку 1,8 млн грн.  63 % мешканців міста підписали декларації, а це 57 тисяч осіб, і їхній Центр первинної медико-санітарної допомоги у листопаді отримав 3,5 млн грн, а це вдвічі більше, ніж було. Усі ці кошти пішли на підвищення зарплати для лікарів та медсестер, а також надання чітко визначених медичних послуг», - сказала Супрун. 

У Міжгірському районі, з її слів, аналогічна ситуація: 1 млн на місяць отримувала первинна ланка фінансування. Після того, як 72 відсотки мешканців підписали договори, місцевий Центр отримав 2,5 млн грн (теж у листопаді), отже, всі кошти спрямовані на підвищення зарплат і надання послуг.

По Ужгороду підписано 60 % декларацій, а це 67 тисяч осіб, лікарі отримували 240 грн за одного пацієнта, а могли би 500 з гаком.

«Закликаю підписувати договори, бо це означає підвищення фінансування для амбулаторії та підвищення зарплати лікарям».

Uzhgorod.net.ua

 

04 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів