Підпільні цехи, сотні літрів алкоголю, сотні тисяч пачок цигарок, або що виявила податкова міліція на Закарпатті

Підпільні цехи, сотні літрів алкоголю, сотні тисяч пачок цигарок, або що виявила податкова міліція на Закарпатті
Протягом 2018 року оперативним управлінням ГУ ДФС у Закарпатській області припинено діяльність двох підпільних цехів з виготовлення фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, одного підпільного цеху з виробництва тютюнових виробів, а також виявлено 28 фактів незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів.

 

Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи вартістю понад 32 млн грн. Зокрема, серед вилучених товарів: понад 970 тис. пачок тютюнових виробів; 40 кг тютюнової сировини; 226 декалітрів спирту; 273 декалітрів лікеро-горілчаних виробів, 21,6 тонн паливно-мастильних матеріалів, 12 транспортних засобів, 73,5 тис. марок акцизного податку.

За матеріалами працівників оперативного управління до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 53 кримінальних проваджень (із них 6 тяжких та особливо тяжких). Економічний ефект від діяльності оперативних підрозділів – відшкодовано збитків – понад 2,1 млн грн.

Крім того, розпочато 4 досудових розслідувань за виявленими фактами ухилення від сплати ПДВ. Сума встановлених збитків складає більше 3,8 млн грн. Наразі відшкодовано 767 тис. грн.

Цьогоріч, як і в попередні роки, задля посилення протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, оперативне управління ГУ ДФС у Закарпатській області проводить на території області операції «Акциз-2019» та «Рубіж-2019».

Нагадуємо, що допомогти виявити порушників у сфері реалізації фальсифікованих та недоброякісних підакцизних товарів може будь-хто з громадян. У випадку виявлення підозрілої або підробленої підакцизної продукції, інформуйте співробітників оперативного управління ДФС області за тел.: 2-49-11 та 61-29-84.

ДФС у Закарпатській області

 

10 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів