Розмитнення автівки: які документи потрібно подавати?

Розмитнення автівки: які документи потрібно подавати?
ДФС інформує які документи подати для митного оформлення авто.

 

Отже, які документи потрібно подати для митного оформлення авто, ввезених в Україну з Литви, Польщі, Болгарії, Німеччини, Словаччини:

- на автомобілі, ввезенні в режимі тимчасового ввезення;

- на автомобілі, ввезені в режимі транзиту;

- на автомобілі, в яких транзит прострочений;

- на автомобілі, в яких транзит не прострочений;

- на автомобілі, які будуть ввозитись з Європи, згідно з новим законом?

В усіх перелічених випадках разом з митною декларацією (оформлюється митним брокером) на транспортний засіб, що декларується в режим імпорту (вільний обіг), подаються такі основні документи:

- реєстраційні (технічні) документи на транспортний засіб (як правило, це технічний паспорт);

- документи, що підтверджують право власності особи на транспортний засіб (як правило, це договір купівлі-продажу) або право ним розпоряджатися та декларувати (як правило, це доручення);

- рахунок-фактуру (інвойс) або інший документ, який визначає вартість товару (можливо, це буде один і той же документ, що підтверджує право власності).

Варто взяти до уваги, що протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом України про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, крім електромобілів, до акцизного податку буде застосовано коефіцієнт 0,5. Зазначений коефіцієнт застосовується у разі ввезення одного легкового автомобіля однією фізичною особою для власного використання. Пільговий період закінчується через 90 календарних днів з дня набуття чинності відповідним законом, а саме – 22 лютого 2019 року.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

12 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів