У галереї ILKO відкрилася виставка робіт Василя та Влада Габди

У галереї ILKO відкрилася виставка робіт Василя та Влада Габди
Оглянути виставку робіт Василя та Влада Габди можна буде впродовж місяця – до 10 лютого.

 

11 січня 2019 року в галереї ILKO презентували спільну виставку творів класика закарпатської школи живопису Василя Габди та сучасника Влада Габди. Розвиток, ба навіть продовження закарпатської школи живопису унаочнені на 2 поверхах ужгородської галереї. Загалом тут близько 40 робіт Василя Габди й майже 30 творів Влада Габди. Цією виставкою, як зауважує сам Влад, прагнув показати, як змінилася й до чого прийшла закарпатська школа живопису. Полотна розміщені окремо і саме завдяки цьому є можливість не тільки порівняти, але й побачити витоки сучасного мистецтва Закарпаття.

Перший поверх галереї перенесе глядача у світ олійного живопису Василя Габди. Твори дібрані таким чином, аби в ретроспективі показати усі періоди творчості митця. Жанрово тут переважають пейзажі, є й натюрморти. 

Ніби йдучи слідами розвитку закарпатської малярської школи – підіймаєшся сходами на другий поверх, де, власне, розміщені полотна Влада Габди. Самодостатній та сучасний, чия творчість кардинально відрізняється від батькової, та в той же час – явний послідовник, але вже зі своїм, новим баченням. На противагу творам Василя Габди, Влад пропонує глядачеві абстракції, модерні натюрморти та пейзажі, виконані акрилом, рідше – олією. Це серії робіт, серед яких і 8 полотен, створених для спільного з DARK SIDE QUARTET проекту «Якого кольору джаз?», що відбудеться 19 січня 2019 року.

 

Автор: Ксенія Шокіна, фото: Наталії Павлик

© Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

 

13 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів