Закарпатські рятувальники застерігають екстремалів: у горах лавинонебезпечно!

Закарпатські рятувальники застерігають екстремалів: у горах лавинонебезпечно!
У Карпатах - лавинонебезпечно. За інформацією Закарпатського центру з гідрометеорології, 16 - 17 січня через снігопади та хуртовини на високогір’ї області в горах утримується значна сніголавинна небезпека (ІІІ рівень).

 

Особливо небезпечно в районі гори Драгобрат, полонини Урда та гори Близниця, про це наголошують рятувальники Рахівської гірської пошуково-рятувальної групи, які провели обстеження даної території. Зважаючи на це, рятувальники закликають громадян утриматися від походів в гори, адже у разі сходження лавини подібна подорож може завершитися трагічно.

Також надзвичайники закликають власників канатних витягів за умов поганої погоди (сильний вітер та тумани) призупиняти їх роботу, щоб туристи не спокушалися піти в гори та наразити себе на смертельну небезпеку.

Якщо ж усе-таки екстремали вирішать підкорювати схили Карпат, тоді їм необхідно суворо дотримуватися основних правил безпеки. Насамперед слід зареєструватися у найближчому підрозділі рятувальної служби, підготуватися до походу, захопивши з собою теплі речі й альпіністське спорядження, долати гірські схили тільки в супроводі досвідчених туристів і припинити подорож за несприятливих погодних умов.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

16 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів