Володимир Смоланка: «УжНУ стабільно розвивається»

Володимир Смоланка: «УжНУ стабільно розвивається»
Днями у конференц-залі ректорату влаштували традиційне засідання Конференції трудового колективу УжНУ, під час якого ректор Володимир Смоланка звітував про діяльність у 2018-му році.

 

«Боян»

«Боян»

Захід розпочався колядницьким виступом самодіяльної народної чоловічої хорової капели вишу «Боян».

Відтак говорив Володимир Смоланка: «4 роки тому ми розробили основні напрями роботи для розвитку УжНУ, і колектив наполегливо працює, щоб їх досягти. Миттєвого результату здобути важко, але сьогодні ми бачимо наслідки: УжНУ стабільно розвивається. Нині університет посідає високі позиції в рейтингах: 25 місце — у консолідованому, 12 — за «Скопусом», 17 — за «Вебометріксом».

Насамперед ректор зазначив, що Ужгородський університет робить акцент на міжнародній співпраці. Так, минулого року виш приєднався до Великої хартії університетів та уклав 17 угод з іноземними партнерами. До того ж найближчим часом заплановано реалізувати проект із Пекінським вишем (Китай).

Ректор наголосив, що стабільне фінансове становище УжНУ дозволило поліпшувати матеріально-технічну базу. Торік уперше надходження спеціального фонду за програмою підготовки кадрів (близько 213 млн грн) перевищили надходження загального (200 млн грн). Це, зокрема, дозволило виконатиити ремонтні роботи на 17 млн грн. За надання освітніх послуг було отримано 196 млн грн. Більшість закупок проводили за допомогою системи Prozorro, завдяки чому вдалося зекономити 2,4 млн грн.

Нині в університеті трудиться понад 1270 науково-педагогічних працівників. До слова, минулого року вперше кількість професорів досягла 150. Загальна ж чисельність студентів — близько 14 400, із яких майже шість тисяч навчається за бюджетні кошти. Зростає кількість здобувачів фаху з-за кордону (близько 1550 осіб).

В.Смоланка зауважив: «Упродовж трьох останніх років ми набираємо понад 4 тисячі студентів. 2018-го зарахували понад 4240 осіб. Ми оминули демографічну яму, тому, сподіваюся, поліпшимо показники. Сприятиме цьому й налагоджена профорієнтаційна робота».

Упродовж 2018-го із профорієнтаційними поїздками ужнівці відвідали понад 200 освітніх закладів, гідно представили університет на VI Міжнародній виставці «Вища освіта», організували профолімпіади, День відкритих дверей, Літній університет. До участі в останньому у 2019 році залучать 60 найуспішніших десятикласників Ужгорода.

У звіті керівник УжНУ також звернув увагу на наукову, виховну діяльність, інформатизацію навчання. Відтак відбулося обговорення звіту.

Василь Лендєл

Василь Лендєл

Декан хімічного факультету Василь Лендєл зауважив: «Наш університет – на правильному шляху. Ми не завершували семестр достроково, не йшли у відпустку за власний рахунок, отримали премію до нового року. Наші позиції в міжнародних рейтингах зростають. До речі, що для поліпшення матеріально-технічної бази хімічного факультету у 2018 році витратили понад 1 мільйон 560 тисяч гривень».

Микола Палінчак

Микола Палінчак

Декан факультету міжнародних економічних відносин Микола Палінчакрозповів про здобутки підрозділу, який очолює, і додав: «Демократична атмосфера в університеті сприяє розвитку ініціатив. Так, створено дебатну школу, у лютому стартують курси з проектного менеджменту. Воднораз перед вищою школою ставлять дедалі більше завдань. Тож бажаю всім успішно працювати задля підвищення іміджу нашого університету».

Конференція трудового колективу схвалила звіт ректора й визнала роботу у 2018 році задовільною.

Під час засідання також внесли зміни до складу Конференції трудового колективу, заповнили вакантні місця до складу Вченої ради УжНУ.

Крім того, ректор вручив атестати професорів Вірі ВарцабіЛесі ГазудіМихайлу Газуді, атестати доцентів — Володимиру ПоліщукуНадії ЧирНаталії Юрченко.

Вручення атестатів про вчене звання науковцям УжНУ

Вручення атестата професора Михайлу Газуді

Вручення атестата доцента Надії Чир

Вручення атестата доцента Володимиру Поліщуку

Після завершення заходу відбулося засідання Вченої ради Ужгородського університету. Її члени затвердили Правила прийому до вишу у 2019 році та проголосували за реорганізацію кафедр факультету історії та міжнародних відносин.

Ольга Брайлян, фото Віталія Завадяка

Медіацентр УжНУ

 

17 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів