ФК "Ужгород" стане другим професійним клубом Закарпаття

 ФК "Ужгород" стане другим професійним клубом Закарпаття
Футбольний клуб успішно пройшов перший етап ліцензування у ФФУ.

 

Сьогодні у столичній федерації футболу відбулася планова робоча нарада з керівниками аматорських клубів-претендентів, які наступного сезону планують підвищитись у класі. Себто, поповнити ряди ПФЛ України, виступаючи у Другій лізі. З-поміж футбольних функціонерів держави: єдиний представник Закарпаття – директор ФК «Ужгород» (Закарпаття) Вадим Дьордь. Загалом наміри спробувати свої сили у професіональній футбольній лізі на сезон 2019 -2020 рр. проявили 9 клубів держави. Найбільше представників Дніпропетровщини. Два ФК із Західної України. Мова про згадуваний «Ужгород» та галицькі «Карпати», які наразі успішно виступають у чемпіонаті України з-поміж аматорських команд.

Для отримання атестату керівництву «Ужгорода» доведеться виконати низку вимог центру ліцензування ФФУ. Перший етап головна команда обласного центру Закарпаття пройшла успішно. Зареєстровано ТОВ «ФК «Ужгород» (Закарпаття)». Клуб прийняли у колективні члени ФФЗ, керівництво якої рекомендувало його для участі у Другій лізі. Також рекомендаційний лист до ФФУ надіслала й Асоціація аматорського футболу України. Керівництво «Ужгорода» заповнило заяву-декларацію, в якій гарантувало дотримання усіх вимог ФФУ.

Тож перша робоча нарада під керівництвом відповідального за атестацію професіональних клубів Сергія Задірана для ФК «Ужгород» закінчилась позитивно – підготовкою до другого етапу, хоч, відверто, не без зауважень. Уже найближчим часом керівництво закарпатського клубу повинно надати договори або права власності на футбольні стадіони, які слугуватимуть для проведення домашніх поєдинків, навчально-тренувальні бази – для підготовки. Також потрібно визначитись із кадрово-адміністративним складом, розробити програму розвитку дитячо-юнацького футболу.

«Наразі «Ужгород», на щастя, пройшов перший етап ліцензування і проходитиме атестацію для участі у Другій лізі України. Насправді одного бажання, як хтось думає, підвищитись у класі – безперечно, замало. Цей шлях минулоріч успішно пройшов «Минай», який сподіваюсь, уже в наступному сезоні буде клубом Першої ліги. А «Ужгород» достойно змінить його у Другій. Та це лише початок процедури атестації, і робити поспішні висновки нікому б не радив. Керівництво клубу на чолі з президентом Андрієм Андріївим надало необхідний пакет документів на цьому етапі, готується до іншого. Ви запитаєте про кадрові призначення – відповідаю: поки-що ми можемо говорити виключного про головного тренера. Мирослав Бабяк й надалі працюватиме коучем «Ужгорода». Він збере команду 21 січня, де буде представлено низку нових футболістів та управлінський персонал. Ігровою базою для «Ужгорода» стануть стадіони «Авангард» та «Автомобіліст», а щодо дитячо-юнацького футболу – плануємо підписати договір про співпрацю з ужгородською СДЮСШОР», – зауважив директор ФК «Ужгород» (Закарпаття) Вадим Дьордь.

Отож, збори головна футбольна команда обласного центру Закарпаття розпочне в понеділок. Тоді будуть розставлені наступні крапки над «і» в «Ужгороді».

Віталій БІРОВЧАК

Прес-служба ФК «Ужгород»

 

17 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів