Журналісти знайшли російські осередки бізнесу кандидата у Президенти України В. Зеленського

Журналісти знайшли російські осередки бізнесу кандидата у Президенти України В. Зеленського
У кандидата в Президенти України Володимира Зеленського досі існує кінобізнес у Росії, попри його заяви, що він закрив його на початку російсько-української війни. Відповідне розслідування оприлюднили на «Радіо Свобода» у програмі «Схеми».

 

Журналісти знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: «Вайсберг Пікчерс», «Платинумфільм» і «Грін Філмс». Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family LTD, яка є співзасновницею «Кварталу 95» в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський та його бізнес-партнери.

«Схеми» з'ясували, що ці три російські компанії продовжують свою діяльність. Зазначається, що надходження на рахунки цієї кінокомпанії Зеленського та партнерів у Росії з 2014 до 2017 року склали понад 350 мільйонів гривень.

Варто додати, що наприкінці грудня 2018 року Володимир Зеленський в інтерв'ю Дмитру Гордону заявив, що останній фільм «кварталівці» робили із російськими колегами ще у 2012 році.

Згодом прес-служба В. Зеленського у письмовому коментарі «Схемам» зазначила, що «протягом багатьох років Володимир Зеленський будував міжнародний бізнес у галузі виробництва аудiовiзуального контенту, тому є і компанії, є і нерухомість, і інші активи – і в Італії, і в Великій Британії тощо. Студія «Квартал 95», усвідомлюючи ситуацію, сьогодні ніяких продуктів на території Російської Федерації не виробляє».

Водночас, «Схеми» також виявили, що фірма «Грін Філмс» виграла конкурс на отримання часткового фінансування виробництва кінострічки з бюджету Російської Федерації.

З усіма матеріалами розслідування можна ознайомитися за посиланням.

 

18 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів