В Ужгороді молодь навчалася волонтерити

В Ужгороді молодь навчалася волонтерити
Влучити у мішень простіше, якщо знаєш, куди цілитися. Так і з волонтерством: щоб допомагати, потрібно знати, кому саме потрібна твоя поміч. Для цього 19 січня й зібралася молодь: говорили про волонтерство й визначали актуальні для Ужгорода напрямки.

 

Добровільно й на безоплатних засадах виконувати якісь суспільно корисні дії – у цьому, власне, й полягає волонтерство. Студенти, школярі й представники громадських організацій міста зібралися в Ужгороді, аби налагодити зв’язки, дізнатися, хто чим займається, й визначити пріоритетні напрямки волонтерської роботи.

«Витоки цієї зустрічі йдуть із всеукраїнського проекту «Агенти волонтерства», у якому я беру участь, – розповідає другокурсниця факультету історії та міжнародних відносин Вікторія Попадинець. – Суть у тому, щоб об’єднувати людей довкола соціальних проблем і разом змінювати своє місто й усю країну. Ми всі тут живемо, і треба щось змінювати, намагатися поліпшувати. Часто буває так, що волонтер не знає, з чого почати, бо не в курсі про ті чи інші можливості й потреби у своєму місті. Тому ми хочемо це виправити, щоб було простіше координувати дальшу роботу».

Наразі в пріоритеті мають соціальну сферу та освіту. Надалі до участі прагнуть долучити щонайбільше людей.

Хочеш допомагати змінювати світ на краще, але не знаєш із чого почати? Долучайся!

Телефонуй на +380660175005 або пиши у соцмережі – Victoria Popadynets.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

22 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів