Проблемні ступні: як лікувати?

Проблемні ступні: як  лікувати?
Із тріщинами на ступнях стикається майже кожна жінка.

 

Для ніг дуже корисно робити контрастні ванночки, які стимулюють кровообіг і загартовують шкіру. Потрібні ємності з теплою і прохолодною водою. Опустіть стопи на 15 секунд в ємність з прохолодною водою, а потім на 2 хвилини в гарячу і т. д. Загалом процедура повинна тривати 10 хвилин. 

Можна зробити вдома самостійно пілінг, для цього потрібно п'яти потерти пристосуванням, що має дрібний абразивний елемент (пемза). Однак вдома без спеціальної підготовки відрегулювати ступінь впливу на шкіру п'ят досить складно.

Після будь-яких водних процедур потрібно змащувати п'яти гліцерином або будь-яким лікувальним жирним кремом, який містить алое. В аптеках можна знайти спеціальні склади, які пом'якшують шкіру стоп. Їх потрібно наносити ввечері перед сном і надягати на ноги шкарпетки з бавовни. 

Профілактичні засоби проти тріщин на п'ятах

  1. Вітаміни А і Е дуже важливі для еластичності шкіри. 
  2. Не приміряйте чуже взуття, адже так можна підхопити грибок.  
  3. Якщо ви використовували всі домашні методи лікування, а полегшення не настало, не відкладайте візит до фахівця (терапевта, дерматолога або ендокринолога). 
  4. Щоб ваші ніжки завжди радували вас і не доставляли клопоту, мийте їх кожен день прохолодною водою з милом і наносьте влітку зволожуючий крем, а взимку живильний крем або крем-бальзам для ніг. 
  5. Раз на тиждень потрібно приділяти ніжкам особливу увагу. Розпарьте їх і акуратно почистіть пемзою, обов'язково змастіть кремом

Джерело: Ukr.Media.

 

22 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів