Закарпатські студенти долучилися до відзначення Дня соборності у незвичний спосіб – донорством

Закарпатські студенти долучилися до відзначення Дня соборності у незвичний спосіб – донорством
Поділитися частинкою себе, а точніше – власною кров’ю, 22 січня вирішила молодь в усій країні. Не виняток – і ужгородські студенти. Акція «Ланцюг милосердя» об’єднала навколо себе понад 30 донорів, що прийшли до Закарпатської обласної станції переливання крові.

 

Оксана Брунцвик

Оксана Брунцвик

«Ініціювали акцію в Івано-Франківську, а всього участь у ній узяли 12 обласних центрів. Сподіваємося, зробити її регулярною до Дня соборності й долучити всі регіони, – розповідає координаторка проекту «Донори Ужгорода», студентка УжНУ Оксана Брунцвик. – Нині ситуація з донорством у місті поліпшилася: чим більше ми про це розповідаємо, тим більше люди відгукуються. Сама я кров здавала уже 7 чи 8 разів і радію, що вдається долучати все більше донорів. Студенти – найактивніша частина суспільства, з якою найпростіше контактувати й доносити інформацію, і сьогодні ми це бачимо: долучилися представники студпростору «AuraAcademica» та волонтаріату УжНУ».

На 22 січня на станції бракувало крові І та ІІІ груп, однак нестачу надолужили. До того ж завдяки цій ініціативі вдалося зробити запас крові на екстрені випадки.

Ірина Микулин

Ірина Микулин

Студентка ФІФ, співзасновниця студпростору «AuraAcademica» Ірина Микулин до акції долучилася буквально за годину до іспиту на факультеті й про таке рішення не шкодує: «У мене кров 3-ї групи з позитивним резус-фактором. Донором стала вперше, і, зізнаюся, було трохи лячно. Але коли почула про цю акцію, не змогла її оминути, тож поборола свій страх. Я хочу допомогти людям, адже розумію, що моя кров може врятувати життя. До того ж це символічне єднання всієї України: до акції долучаються донори в усій державі. Думаю, це не останній мій візит на станцію переливання крові».

Донорство не лише допомагає рятувати життя інших, а й поліпшує самопочуття й моральний стан самого донора, запевняють лікарі. А тому приходьте й ви!

Закарпатська обласна станція переливання крові працює за адресою: вул. Льва Толстого, 15 у будні з 9 до 14.00.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

23 січня 2019р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів