"Закарпатгаз" стягнув за крадіжки і втручання в лічильники із порушників 6,4 млн грн відшкодувань

"Закарпатгаз" стягнув за крадіжки і втручання в лічильники із порушників 6,4 млн грн відшкодувань
Понад 900 актів про порушення склали працівники ПАТ «ЗАКАРПАТГАЗ» у 2018 році. В першу чергу йдеться про втручання в роботу лічильників, самостійне відновлення газопостачання, самовільне встановлення газового обладнання, крадіжки газу.

 

Левова частка – це порушення, здійснені побутовими споживачами. В результаті за весь рік на користь підприємства було стягнуто 6,4 млн грн відшкодувань збитків (з нарахованих 6,5 млн грн). Крім того, на 40 споживачів подано до суду.

«Такі порушення фіксуються представниками груп інспектування та груп обслуговування вузлів обліку газу територіальних відділень ПАТ «Закарпатгаз». Саме вони виявляють недоліки та складають акти на порушення. На базі підприємства в обов’язковому порядку щороку проходять відповідні навчання. Відповідний семінар ми провели і сьогодні для представників територіальних відділень», – розповів старший майстер відділу інспектування ПАТ «Закарпатгаз» Олександр Кіндяк.

У своїй роботі працівники підприємства керуються виключно правовими документами, а саме: Кодексом газорозподільних систем. А їхні права і обов’язки чітко прописані у посадових інструкціях. Про це та про грамотне складання актів на порушення йшлося під час семінару.

«Такі навчання дуже корисні, адже вони максимально практичні, з розбором конкретних реальних прикладів. Ми, у свою чергу, передаємо знання своїм працівникам. Контролери – це ті люди, які щодня стикаються із великою кількістю різних ситуацій, а тому постійно мають підвищувати свою кваліфікацію», – прокоментувала Дарина Безугла, майстер групи інспектування Виноградівського відділення ПАТ «Закарпатгаз».

У ПАТ «Закарпатгаз» наголошують: будь-які втручання у функціонування газових мереж та роботу газових приладів не тільки призведуть до штрафів, але й можуть нести загрозу життю і здоров’ю громадян.

Прес-служба ПАТ «Закарпатгаз»

 

24 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів