Викладачі УжНУ безкоштовно навчатимуть закарпатських школярів програмування

Викладачі УжНУ безкоштовно навчатимуть закарпатських школярів програмування
Факультет інформаційних технологій УжНУ започатковує освітній проект у рамках «Uzhhorod CodeSchool» (директор – Олександр Міца) – учнів закарпатських шкіл безкоштовно навчатимуть азів програмування. Заняття проходитимуть у формі вебінарів, які проводитимуть фахівці з великим досвідом педагогічної роботи у сфері IT – Сергій Вапнічний та Олександр Міца.

 

Організатори готові взяти з кожної школи одного учня – навчатимуть «з нуля», так що знання основ програмування не обов’язкові. Учні будуть забезпечені всіма матеріалами, презентаціями, відеолекціями, наборами тематичних задач та їх розв’язками.

Єдина умова, за якої учень буде зарахований на навчання: здобувши нові знання у межах курсу, він має навчити цього ще когось зі своїх друзів. Організатори створять для цього необхідні умови.

Для багатьох українських сімей є великою проблемою вийти із «зачарованого» життєвого кола, яке можна описати як садок – школа (університет) – заробітки. У такому циклі батьки не мають змоги дати своїм дітям повноцінне виховання, підмінюючи його тимчасовим матеріальним статком. Тим часом опанування професій, пов’язаних із інформаційними технологіями, дозволяє таке коло розірвати, запроваджуючи новий життєвий цикл для наступних поколінь. Тисячі фірм пропонують роботу в галузі інформаційних технологій дистанційно, без відриву від сімей і зміни місця проживання. Відзначимо, що середня заробітна плата в ІТ-сфері в сім разів перевищує середню заробітну плату в інших сферах.

Запровадження нового життєвого циклу дасть змогу швидше сформувати інформаційне суспільство в епоху змін, зокрема й катаклізмів.

Проект відбуватиметься за підтримки однієї з провідних ІТ-компаній Закарпатської області – AZinec LCC.

Чекаємо резюме учнів до 11 лютого 2019 року на електронну адресу [email protected].

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів