Москаль: «Закарпаття має найбільш розгалужену мережу сателітних гемодіалізних центрів в Україні» (+ ФОТО)

Москаль: «Закарпаття має найбільш розгалужену мережу сателітних гемодіалізних центрів в Україні» (+ ФОТО)
У п’ятницю, 25 січня, у м. Іршава урочисто відкрили сателітний гемодіалізний центр відділення нефрології та програмного гемодіалізу Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака.

 

– Це вже дев’ятий подібний центр, що надаватиме послуги гемодіалізу населенню Закарпаття. І такої розгалуженої мережі сателітних гемодіалізних центрів не має жодна інша область в Україні, – наголосив під час відкриття закладу голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. 

Наразі в області на лікуванні гемодіалізом перебувають 216 хворих, ще 18 – на перитонеальному діалізі. 11 пацієнтів, які отримують процедури гемодіалізу, – це жителі Іршавського району. Новостворений центр оснащений трьома сучасними апаратами «штучної нирки» виробництва Японії та має можливість збільшення кількості апаратів до восьми, що дасть змогу проводити сеанси гемодіалізу для 48 хворих. Відсьогодні іршавським пацієнтам вже не потрібно буде їздити у сателітні центри сусідніх Свалявського, Хустського та Виноградівського районів для проходження життєво необхідних процедур.

У палатах нового сателіту обласного відділення нефрології та програмного гемодіалізу вже проходять процедури пацієнти – усі з Іршави та Іршавського району. За їхніми словами, відкриття Центру значно полегшило їхнє життя, зекономило час і нерви, які тричі на тиждень витрачалися на поїздки до сусідніх районів для проходження процедури гемодіалізу.

Джерело: MOSKAL.IN.UA 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів