Фестиваль гентешів у Гечі вкотре розкривав смачні секрети закарпатського колориту

Фестиваль гентешів у Гечі вкотре розкривав смачні секрети закарпатського колориту
Учора, 26 січня, у с. Геча Берегівського району відбувся вже XIІI Міжнародний фестиваль-конкурс гентешів «Діснотор». Понад 100 учасників з України, Угорщини, Румунії демонстрували свої уміння у перетворенні свіжого м’яса на смачні наїдки, аби вибороти першість в одній із 14-ти номінацій.

 

Фестивальне містечко сповнювали аромати найулюбленіших місцевих м’ясних страв – пікниці, гурки, гуляшу та паштетів, шашлику і бограчу, копченого сала та смаженої рульки. Свято гентешів – це не лише місце, де можна продегустувати і придбати закарпатські делікатеси, але й дізнатися секрети їхнього приготування. Зокрема, на думку кухарів, якісне м’ясо перетворюється на кулінарний шедевр з допомогою правильно підібраних спецій. 

– Нинішній фестиваль – це, перш за все, чудове дійство і автентична кухня, – зазначив під час відкриття заходу голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. 

До пізнього вечора у фестивальному містечку діяв ярмарок від місцевих виробників, а розважали гостей концертною програмою. Вже традиційно свято гентешів на Берегівщині стало одним з найоригінальніших закарпатських фестів, який 13 років залишається топовим в українських та закордонних онлайн-гідах для туристів.

Джерело: MOSKAL.IN.UA

 

27 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів