В Ужгороді розбили ртутний термометр! А ви знаєте, що робити в такій ситуації?

В Ужгороді розбили ртутний термометр! А ви знаєте, що робити в такій ситуації?
Учора надвечір до УДСНС в Закарпатській області надійшло повідомлення про те, що в приміщенні магазину розбито побутовий ртутний термометр.

 

Випадок трапився  за адресою: м. Ужгород, вул. Одеська. «Для проведення заходів з демеркуризації приміщення від ртуті залучалось відділення РХЗ АРЗ СП», - повідомили в УДСНС.

Водночас, спілкуючись із рятувальниками, редакція uzhgorod.net.ua поцікавилася, що робити в такій ситуації, коли розбився термометр?

Отже, в Управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Закарпатській області розповіли, що в разі. Якщо в приміщенні розбили термометр, треба в першу чергу відчинити всі вікна та двері, надати доступ свіжому повітрю, а також вивести людей з приміщення і, за можливості, з будинку.

Відтак слід вдягнути гумові рукавички і за допомогою шматків паперу акуратно всі ртутні кульки скочувати по підлозі одну до одної, в підсумку, вони об’єднаються в одну велику краплю, яку слід так само закотити на папір і вкинути в скляну банку й залити мильним/содовим розчином та щільно закрити. Можна також втягнути ртуть шприцом. В жодному разі не можна пилососити чи підмітати ртуть! Також варто слідкувати за тим, що якщо у вас паркет, то кульки можуть потрапити у шпарини, в такому разі акуратно скочуйте їх так, щоб цього не сталося!

Після цього краще за все викликати службу порятунку, зателефонувавши на 101 і попросити про допомогу.

Підлогу також потрібно добре вимити.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі  

 

uzhgorod.net.ua

 

30 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів