Впровадження SMART-спеціалізацій на Закарпатті: фахівці визначилися з трьома галузевими секторами

Впровадження SMART-спеціалізацій на Закарпатті: фахівці визначилися з трьома галузевими секторами
Робоча група з числа фахівців і експертів регіонального розвитку визначилася із трьома секторами, де заплановано впроваджувати SMART-спеціалізації на Закарпатті. Йдеться про природно-оздоровчий туризм, біоекономіку, аудіовізуальний сектор.

 

Обговорення, аналіз економічних показників в області та практичні взаємодії влади, науки та бізнесу, що тривали протягом останніх 45 днів, дозволили визначитися з тими сферами, де заплановано впровадити «розумні спеціалізації». Протягом наступних двох тижнів буде визначено конкретний перелік завдань і заходів, а також проектів, які слід втілити до кінця 2020 року з метою підсилення конкурентоспроможності регіону через застосування інноваційних підходів та інструментів. Зазначені проекти стосуватимуться реалізації державної регіональної політики, науково-дослідних розробок та бізнес-проектів. 

– Вже сьогодні ці три сфери мають не лише позитивну динаміку розвитку, але й тенденції до різких стрибків у формуванні валового продукту області. Йдеться про зростання їх частки через виробництво продукції та надання кількості послуг, – зазначає директор департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Денис Ман.

Нагадаємо, що втілення в Україні ідеї SMART-спеціалізації є одним із важливих напрямів реалізації положень Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Застосування цього новітнього підходу є одним із ключових компонентів у можливості використання європейських структурних та інвестиційних фондів.

Прес-центр Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів