Інтронізація: Глава Православної церкви України офіційно вступив у свій сан

Інтронізація: Глава Православної церкви України офіційно вступив у свій сан
Урочиста інтронізація митрополита Епіфанія відбулася в Софії Київській 3 лютого. Підтримати нового лідера українського православ’я прийшли не лише державні діячі, а й представники інших конфесій.

 

 

«В останні два місяці ми як ніколи часто зустрічаємося у цих тисячолітніх стінах Святої Софії Київської. І кожна подія, що нас збирає, є по-справжньому подією історичною», – зазначив під час заходу Глава держави Петро Порошенко.

Президент привітав митрополита з поставленням на Київський престол, а також із днем народження, який владика відзначав у цей день.

Інтронізація Предстоятеля ПЦУ Митрополита Київського і всієї України Епіфанія означає, що Церква і народ отримують нового лідера, а Київський престол нарешті здобуде остаточну свободу від небратського впливу.

«Дякую вам пане Президенте, за ту величезну роботу, яку Ви особисто і Ваші співробітники, інші гілки та органи влади здійснили для того, щоб прохання української церкви про Томос було задоволене, щоб були створені умови для церковного єднання. Нехай щедрий Господь дає вам сили і мудрість звершувати своє служіння на благо Українській державі», – звернувся Митрополит Київський та всієї України до Глави держави.

Предстоятель ПЦУ також подякував за зусилля у створенні єдиної української церкви та отриманні автокефалії, які доклали ієрархи українських церков, політичні та громадські діячі, наукова та творча інтелігенція.

 

04 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів