"Наша Україна" не підтримає пропозицію СПУ щодо змін до Конституції

Відповідаючи на пропозицію Соціалістичної партії, блок Віктора Ющенка "Наша Україна" заявляє, що не підтримає зміни до Конституції, що сприятимуть тому, щоб крісло прем’єр-міністра України зайняв діючий Президент Леонід Кучма, а посаду спікера Верховної Ради - глава його Адміністрації Віктор Медведчук.

 

Про це заявив у середу, 14 липня, депутат фракції "Наша Україна" у Верховній Раді Микола Томенко.

"Для блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" було і залиша?ться принциповим завдання зміни нинішнього політичного режиму і побудова такої системи влади, яка діяла б в інтересах народу, а не кланів", - сказав він.

"Ми не підтрима?мо ті зміни до Конституції, які допоможуть зберегти вождів нинішньої влади, але вже на інших посадах. Загальновідомо, що у випадку проведення конституційних змін так, як вони проголосовані в першому читанні, Леонід Кучма займе посаду прем??р-міністра, а Віктор Медведчук стане главою Верховної Ради", - пояснив Томенко.

За таких умов, за словами депутата, "навіть перемога Президента від народу принципово не змінить ситуацію в країні". Він додав, що "саме тому блок Віктора Ющенка обстою? ідею таких змін до Конституції, що зможуть зробити владу ефективною, народною і прозорою".

Що стосу?ться пропозиції соціалістів про висування ?диного кандидата в Президенти від "опозиційної четвірки", Томенко сказав, що "Наша Україна" готова домовлятися з колегами по опозиції, "тим більше, що початок об??днавчого процесу демократичних сил уже зроблений фактом створення коаліції "Сила народу" між "Нашою Україною" і блоком Юлії Тимошенко".

"Більше того, ми глибоко переконані, що в нинішній президентській кампанії кандидат від влади і кланів не ма? ніяких шансів на перемогу. Тому принципово важливою ? спільна робота "Нашої України", БЮТ, СПУ, КПУ й інших політичних сил із забезпечення демократичних і чесних виборів, - заявив Микола Томенко. - Блок Віктора Ющенка готовий до такої роботи".

 

15 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів